Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Koukalová a Konečný: Dane, dopis je to moc hezký, ale teď si řekneme, proč vám to nebaštíme

    A taková to byla láska nebeská! | foto: Expres

    Hůlkovi přistál na hlavě mokrý hadr a politický bizár se ocitl ve starých kolejích s tolik populárními facebookovými otevřenými dopisy, tradičními vraceními metálů a koncem nejvěrnějších přátelství.

    Takhle, my jsme si tedy nikdy nemysleli, že Daniel Hůlka je kamarád Miloše Zemana. Měli jsme za to, že to je akorát oblíbený hradní zpěvák, který měl za úkol pobavit jeho skutečné přátele, je vždy tam, kde je potřeba, obzvláště když jsou volby, kdy bez Dana a jeho hymny by to nešlo, ale že by se ti dva znali čtyřicet let a měli si co říct, o tom pochybujeme nejen vzhledem k různému vzdělání, ale i ke generačnímu rozdílu.

    A hlavně to celé dokazuje tahle mediální přestřelka, protože něco takového by skuteční kámoši neudělali, ti by zvedli telefon a poslali se do háje en face.

    Dan Hůlka, z něhož jsme poslední dobou měli pocit, že ve svém mobilním domě spokojeně obrůstá mechem v obklopení své nové rodiny, se stal hrdinou dne kvůli tomu, že prezidentovi země napsal otevřený dopis na Facebooku s tím, že mu vrací vyznamenání, které dostal.

    Hůlka má pravdu v tom, že podobné věci o krachujících lidech a hladových umělcích, i kdyby to byla stokrát pravda, se takhle blbě zkrátka veřejně neříkají, od Zemana to byla klasická urážka, ale zase je evidentní, že Hůlka Zemana vůbec nezná, protože to musel čekat pokaždé, když dá Zeman rozhovor. V tomto konkrétním pro Mladou Frontu DNES, který se už týden řeší na sociálních sítích, stihl urazit pracující lidi i novináře, kteří za ním přijeli, ale...?

    Dane, pro vaši informaci, Zeman uráží vaše kolegy umělce už patnáct let, uráží novináře už patnáct let, tak kde jste byl celou tu dobu? Je to tedy tak, že jakmile to lejno přistane na vaší konkrétní hlavě, začnete plakat, že se to nedělá, ale když to dělal jiným, bylo to v pořádku a chodil jste ho i tak stále podporovat? Proč vám to nevadilo, když vás bral na pódium nebo dekoroval ve Vladislavském sále? Nebo najednou přišel čas veřejně se osprchovat?

    Hůlka totiž vystoupil na protirouškové demonstraci, kde Prymulu označil za „plukovníka Smrt“, vykřikoval tam, že nám vezmou děti, když je nenecháme očkovat, a že Prymula to chce dotáhnout tak daleko, že nás bude kontrolovat, jestli se správně vyprazdňujeme, což Zeman kontroval tím, že by si jako odpůrce nošení roušek měl dát na hlavu mokrý hadr a na chvíli si odpočinout.

    Pojďme si ale připomenout dva roky staré vyjádření, kdy Hůlka prohlásil: „Jen díky Miloši Zemanovi na Hradě se udržíme jako svobodná a suverénní země, on musí vyhrát, nejlépe už v prvním kole. Žádné ohrožení demokracie nevidím, podle mě ani nehrozí, to spíš jedna skupina nespokojená se situací takto straší celý národ.“

    Střih, uběhly dva roky a náš Dracula se stal mluvčím všech kverulantů, dostal se do jedné skupiny k Peterkovým, Csákovým a dalším z nového druhu amatérských mudrlantů, kdy klidně může mít jiný názor, ale musí taky přijmout, jakmile mu někdo řekne, že dělá hloupost, což je to, co on sám ve své dopise Zemanovi vyčítá.

    To ale není nejhorší věc z celého dopisu, tou nejstrašidelnější je teatrální vracení metálu.

    Hůlka, Michal David a další byli dříve kritizováni za to, že vyznamenání od Zemana dostávají jen za přízeň, nikoliv za umělecký přínos, a tímhle gestem to Hůlka jen potvrdil. Mohl Zemana klidně uzemnit jiným výrokem, ale je to tak, že si ocenění vlastně ani neváží, když mu je jedno, jestli ho má, nebo nemá.

    Co za tím asi je? Určitě se Hůlky finančně dotklo zastavení kultury, je ale potřeba si říct, že posledních deset let moc ani nevíme, co dělal, a to jsme bulvár a my to máme vědět. Ale taky víme, že má mladou ženu a rodinu, což může stát za jeho názorovou proměnou, protože jeho manželka mu zároveň dělá manažerku, a tím pádem se stýká s dalšími umělci a lidmi z kulturní fronty, o nichž se ví, že Zemana nemají rádi.

    Jak říkal ještě nedávno jeho „kamarád“ Zeman, jen blbec nemění své názory, tak snad vám to nějak pomůže. Tu placku jste klidně mohl prodat, stejně jako Pollert kdysi svou medaili, protože ono to ani není komu vracet, je to ocenění státu, a ne Miloše Zemana, a na Hrad vás stejně nepustí, leda byste mu to tam prohodil oknem.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 18:35 středa 10. února 2021. Anketa je uzavřena.

    • Super
      1145
    • Trapas
      161
    • Haha
      106
    • Tvl
      39
    • Cože
      36
    • Sladký
      27
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...