Stehlíková: Zemana nakazila dáma ve žlutém! Není to žádná ošetřovatelka, ale kuchařka

Miloš Zeman se v domácí péči na lánském zámku příliš neohřál, už po několika hodinách se vrátil do ÚVN s pozitivním testem na covid-19. Podle exposlance za ODS Borise Šťastného, který šéfuje centru pro seniory a má prezidenta na starosti, rozšířila nákazu zaměstnankyně hradní kanceláře. A někdejší ministryně pro lidská práva Džamila Stehlíková má jasno, že se jedná o „dámu ve žlutém“, která Zemanovi sekundovala i při podpisu svolání Poslanecké sněmovny.

Vzhledem k inkubační době covidu-19 je jasné, že se Miloš Zeman musel nakazit ještě během hospitalizace v ÚVN.

Podle Borise Šťastného, který má prezidenta na starosti jako šéf center pro péči o seniory, byla nákaza zachycena u ženy z prezidentova blízkého okolí. Řekl to serveru iDNES.cz.

Šťastný byl prý také obeznámen s tím, že se nakažená zaměstnankyně prezidentské kanceláře setkala se Zemanem opakovaně. A protože kolem prezidenta panovala přísná bezpečnostní opatření v souvislosti s návštěvami, okruh žen, jež ho mohly nakazit, je úzký.

Jedinou známou ženou, která za Zemanem do nemocnice pravidelně chodila a zároveň platí za jeho zaměstnankyni, je „tajemná dáma“ ve žlutém svetru.

Miloš Zeman podepisuje svolání Poslanecké sněmovny.

O její totožnosti se horlivě spekulovalo poté, co Vratislav Mynář zveřejnil video, jak Zeman podepisuje Radku Vondráčkovi svolání nové Poslanecké sněmovny. Se zaručenou informací tehdy přišla exministryně pro lidská práva a psychiatrička Džamila Stehlíková.

Ta kousavě uvedla, že se nejedná o žádnou pečovatelku, nýbrž o ženu, která „umí Zemana“ a manipuluje s ním na Mynářův pokyn.

Jak nově Stehlíková uvedla, podle jejích informací skutečně Zeman doplatil právě na častý kontakt s tajemnou zaměstnankyní, která se po jeho boku objevila třeba i na jeho tradiční dovolené s člunem.

„Prý Zemana nakazila pracovnice kanceláře, tedy dáma ve žlutém svetru. Tajemná blondýna není ošetřovatelka, nýbrž kuchařka. Tráví u prezidenta nejvíce času a tlumočí mu přání a rozkazy svého vedoucího, šéfa KPR Mynáře,“ uvedla exministryně.

Miloš Zeman podle šéfa lékařského konzilia Tomáše Zimy nemá žádné příznaky onemocnění covid-19. Do nemocnice byl převezen proto, aby mu byly aplikovány monoklonální látky, které zabraňují těžkému průběhu nemoci.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 11:16 sobota 26. března 2022. Anketa je uzavřena.

  • 181
  • 145
  • 31
  • 14
  • 12
  • 11