Náhradní dovolená: Milovaný člun Zemanovi překazila vláda, kam se prezident chystá?

Na milovaný člun musí prezident Miloš Zeman (74) bohužel zapomenout. Vytouženou dovolenou na Vysočině mu letos překazila stále probíhající vládní krize spojená s (ne)odvoláním ministra kultury Antonína Staňka. Ta je ale zažehnána, a tak si hlava státu může konečně vydechnout. Jaká bude Zemanova náhradní dovolená? Čeká ho čtrnáct dní klidu a odpočinku.

Pro prezidenta Miloše Zemana není letošní léto takové, jako byla ta předešlá. Sice strávil pár dní volna během června na své oblíbené Vysočině, na rybníku v Novém Veselí ho ale lidé budou vyhlížet marně.

„Na člun se chystá o víkendu a moc se těší. Vydrží v něm i několik hodin. Opaluje se v něm a odpočívá,“ prozradil prezidentovy plány náš zdroj z Hradu.

Kvůli vládní krizi spojené s výměnou ministra kultury Zeman předčasně ukončil dovolenou a vrátil se do Lán. Následně odvolal ministra Antonína Staňka, ale kulturu dál nikdo nevede.

Krizi kolem nového šéfa Ministerstva kultury se tedy dosud vyřešit nepodařilo, ale Zeman se k ní během dovolené vracet neplánuje. 

Ovčáček na Twitteru napsal, že Pražský hrad do konce dovolené k této záležitosti nechystá žádné vyjádření a prezident pokračuje v dovolené.

Na milovanou Vysočinu se už nevrátí.

„Prezident Miloš Zeman zahájí ve čtvrtek další část své letošní dovolené. Trvat bude do poloviny srpna a trávit ji bude v prezidentském sídle na zámku v Lánech,“ sdělil jeho mluvčí Jiří Ovčáček.

Miloš Zeman si člun letos neužije.

Dá se očekávat, že program náhradní dovolené bude podobný jako u té původní. Prezident bude pravděpodobně zejména odpočívat a číst knihy.

„Bude trávit čas na terase, zajde si na prezidentskou vyhlídku do obory a bude číst,“ doplnil náš zdroj.

Zatím není jisté, jestli pana prezidenta během vytouženého odpočinku navštíví také jeho dcera Kate, která jinak žije v Británii, kde studuje a pracuje. 

Podle našeho zdroje ale Kate na Vysočinu měla přijet. Je tedy možné, že se za otcem staví v Lánech.

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 21:34 čtvrtek 28. listopadu 2019. Anketa je uzavřena.

  • 34
  • 26
  • 22
  • 20
  • 19
  • 18