5 zásadních chyb Miloše Zemana v prvním kole voleb. Udělá další?

Ačkoliv se prezident republiky Miloš Zeman těší značné podpoře obyvatelstva a jeho vítězství téměř ve všech regionech tomu nasvědčuje, měla jeho kampaň/nekampaň několik výrazných trhlin, které ho ve výsledku poškodily. Řada voličů, kteří mu v minulosti svou důvěru dali, se nyní rozhodla pro jiného z kandidátů.
1/5
Miloš Zeman nevede žádnou prezidentskou kampaň, a na tom trváme i my!

1. Nepřiznaná předvolební kampaň

Miloš Zeman a jeho tým to měli vymyšlené náramně. Vyhnout se namáhavému putování v rámci volebního turné, které by povinnostmi vytížený a zdravotně oslabený prezident jen těžko zvládl na takové úrovni, jak to ukázali jiní prezidentští kandidáti. Svými spanilými jízdami po republice na jednu stranu upevňoval svůj kult osobnosti i v Dolní Lhotě, ale nevyšlo to, jak očekával. Dostalo se mu kritiky za papalášství a z kasy krajů placenou prezidentskou kampaň.

Miloš Zeman měl smůlu, že kniha vyšla zrovna pár týdnů před volbami...

Obdobně se nepovedl předvolební tah s vydáním knihy tendenčních rozhovorů a už vůbec ne billboardová kampaň, od které se nejprve zcela distancoval. Nakonec jen uvedl, že za ní stojí skupina podporovatelů, jimž ve vyjádření názoru nebrání. Hlavou těchto podporovatelů byl pouhou souhrou náhod hradní kancléř a kontroverzní postava číslo jedna Vratislav Mynář.

1/5
Ohodnoťte článek

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 5:01 čtvrtek 17. května 2018. Anketa je uzavřena.

  • 51
  • 22
  • 10
  • 9
  • 8
  • 7