Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Zeman: Extrémní pitomost od Blatného! Očkovat se nechám, chci drastická zpřísnění

    Prezident Miloš Zeman (76) nedávno promluvil o svém strachu z jehel a mnoho lidí si proto možná myslelo, že hlava státu odmítne vakcínu proti covidu-19. Prezident v nejnovějším rozhovoru pro CNN Prima News ale oznámil, že se rozhodně nechá očkovat, nechce z toho pouze dělat „šaškárnu“. Čím Zemana naštval ministr zdravotnictví Jan Blatný?

    Prezident Miloš Zeman v nedělním pořadu Partie na stanici CNN Prima News oznámil, že by si přál drastická zpřísnění opatření.

    „Teď už bychom měli být nikoli ve čtvrtém, ale v pátém stupni. Autoři tohoto systému si uvědomují, že by narazili na odpor veřejnosti při přechodu do pátého stupně. Myslím si, že je potřeba mít odvahu a někdy se s názorem veřejnosti rozejít,“ řekl Zeman.

    „Jsem pro drastická zpřísnění. Vím, že je to nepopulární, ale na druhou stranu je to užitečné,“ dodal český prezident, který také podporuje prodloužení nouzového stavu do 22. ledna, jež navrhuje vláda. Opoziční politici jsou ale zatím proti.

    „Pokládám ty, kdo odmítají prodloužení nouzového stavu, za politické hyeny, protože zcela vědomě posílají na smrt další stovky, možná tisíce mrtvých. Jen proto, aby si oni u těch některých živých zvýšili před volbami svou popularitu,“ řekl Miloš Zeman.

    Prezident v rozhovoru také prozradil, že i přestože má strach z jehel, proti nemoci covid-19 se nechá očkovat. Jenom si nepřeje, aby ho u toho natáčely kamery a stala se z toho „šaškárna“.

    „Není důležité, abych si tady obnažoval rameno a nechával se píchat před zraky televizních kamer a přitom se bolestivě šklebil, protože já opravdu nemám jehly rád,“ vysvětlil český prezident.

    Extrémní pitomost od Blatného

    I přestože Zeman pochválil českou vládu za to, jak během koronavirové krize postupuje, rozhodl se zkritizovat ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO). Zemanovi se totiž vůbec nelíbil inzerát, který Blatného resort zadal do médií pro podporu očkování v Česku.

    „Chcete-li přesvědčit naše občany, aby se nechali očkovat, musíte volit rozumnou marketingovou strategii, a ne tuhle pitomost,“ řekl Zeman, který inzerát označil za „extrémní pitomost“.

    Andrej Babiš bude řídit očkování, prezident Zeman se nechá očkovat.

    Na očkování dohlédne nakonec premiér Babiš

    Co se týče vakcín proti covidu-19 týče, ještě v pondělí premiér Andrej Babiš uvedl, že navrhne vládě zřízení funkce vládního zmocněnce, který by měl očkování na starosti. Funkce byla nabídnuta bývalému ministru zdravotnictví Romanu Prymulovi, ten ale nabídku odmítl.

    Babiš v neděli ČTK oznámil, že na očkování nakonec dohlédne on sám.

    „Mám svoje zkušenosti s Ministerstvem zdravotnictví, celoroční, takže jsem se rozhodl, že to budu já,“ zdůvodnil své rozhodnutí premiér.

    „Je to operace krizového řízení, je to logistika, je to na povely, není to na diskuzi, je to o plnění úkolů a je to samozřejmě krizová záležitost, protože jsme v krizi, protože máme ten virus a můžeme ho porazit jenom očkováním. Proto tu operaci budu řídit já,“ doplnil Babiš na tiskové konferenci po návštěvě nemocnic.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 13:20 pondělí 19. dubna 2021. Anketa je uzavřena.

    • Super
      47
    • Trapas
      32
    • Haha
      25
    • Tvl
      17
    • Cože
      14
    • Sladký
      14