Milion chvilek změnil na poslední chvíli plány. Opět se bude pochodovat, tentokrát do Strakovky

Jak jsme vás již informovali, spolek Milion chvilek pro demokracii se na poslední chvíli rozhodl změnit podobu své úterní demonstrace. Stejně jako minulý týden i tentokrát chtějí aktivisté pochodovat Prahou. Jejich cílem však tentokrát nebude hlavní nádraží, ale Úřad vlády ČR a sousedící Klárov, kde dostanou prostor pozvaní zástupci demokratických stran.

Už během odpoledne bylo zjevné, že organizátoři demonstrace chystají změny a ty následně také potvrdili. Opět tedy budou pochodovat Prahou a žádat demisi premiéra Andreje Babiše.

Rovněž mají k lidem promluvit zástupci demokratických stran, k čemuž je vyzval už minulý týden na Václavském náměstí předseda spolku Mikuláš Minář.

„Toto rozhodnutí jsme učinili ze dvou důvodů. Prvním z nich je velký pozitivní ohlas na minulý pochod spojený často s návrhem jít příště do Strakovy akademie. Druhým důvodem je, že pozvaní zástupci demokratických stran mají až do 19:00 jednání Poslanecké sněmovny, pročež by se na Václavské náměstí nestihli dostavit. Nemohou-li oni za námi, vydáme se my za nimi,“ uvedl na svém facebookovém profilu spolek Milion chvilek pro demokracii, který s touto informací vyrukoval ani ne 24 hodin před samotnou demonstrací.

Demonstrace tedy začne v 18 hodin na Václavském náměstí. Odtud se pochod vydá následující trasou: 28. října – Národní třída – Na Perštýně – Husova – Mariánské náměstí – Valentinská – Kaprova – 17. listopadu – náměstí Curieových – Čechův most – nábřeží Edvarda Beneše (před Úřad vlády). 

Na Václavském náměstí se demonstrující sešli k takzvanému hlasitému pochodu,...

Program celé akce se zakončí na Klárově, kde od cca 19:15 vystoupí zástupci demokratických stran. Konkrétně organizátoři pozvali na Klárov sedm demokratických parlamentních stran. Politici by podle představ spolku měli uvést pozitivní řešení problémů, které trápí současnou českou politickou scénu.

Organizátoři novou podobu své demonstrace vytvořili ve velmi krátkém čase. Vše se mělo domlouvat až v neděli večer. 

„My jsme včera s Mikulášem totiž kompletně změnili koncept zítřejší akce, přemístili ji na jiné místo atd.,“ sdělil nám za spolek Robin Suchánek ještě před zveřejněním změn.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:28 úterý 14. dubna 2020. Anketa je uzavřena.

  • 173
  • 75
  • 35
  • 31
  • 31
  • 28