Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Rokytka divočel na koncertě pro Ukrajinu: Víte, kdo jsem? Z VIP ho vyhodili, chce jít na policii

    Je publicistou, kterého však více než články proslavily eskapády s alkoholickým podtextem. Jako třeba ve štábu Miloše Zemana, kde se Milan Rokytka opil tak, že si v bizarní póze ustlal na pódiu, ačkoliv on sám mluvil o útoku pražské kavárny, která mu zřejmě do pití přimíchala sofistikovaný jed. Teď se muž, který před časem usiloval dokonce o Pražský hrad, blýskl na sobotním Koncertě pro slušný lidi, který byl součástí Dne za Ukrajinu. Museli ho vyvádět, Rokytka pro Expres celou situaci okomentoval.

    Koncert ve Foru Karlín moderovali novináři Světlana Witowská a Jindřich Šídlo. A právě ten upozornil, že pořadatelé měli v průběhu večera s Milanem Rokytkou problém a musela ho vyvádět ochranka.

    Podle očitých svědků se měl výstřední publicista posilnit alkoholem a ztropit ostudnou scénu. Nelíbilo se mu totiž, že ho vyvádějí z VIP zóny, když sice lístek nemá, ale sám VIP osobností je.

    „Přišel bez vstupenky a začal všem tvrdit, že je VIP. Pak se záhadně dostal dovnitř a i do zóny pro hosty. Tam ho vyhmátla ochranka a vyvedla ven,“ uvedl tetínský starosta Matěj Hlavatý.

    To si ale Rokytka údajně nenechal líbit a pořádně zuřil.

    „Venku předvedl totální scénu a začal házet tím, že bude rozdávat trestní oznámení a kecy o tom, jestli víme kdo je. No, tak ho ochranka vyvedla z areálu úplně. A tenhle člověk by chtěl usednou do rady České televize...,“ dodal Hlavatý s tím, že se měl Rokytka údajně ohánět dokonce ministerstvem vnitra.

    Na Twitteru se také objevily fotografie a videa Milana Rokytky, jak v Karlíně vesele popíjí pivo. U dolního baru ho prý lidé viděli ještě kolem osmé hodiny večerní.

    Jak celý konflikt vidí on sám, jsme u Rokytky zjišťovali. Kontroverzní novinář nám popsal, že pozvání na koncert měl, ovšem ochranka ho dle jeho slov i tak velice agresivně vyvedla.

    „Přátelé dostali VIP lístky na koncert a pozvali mě. Po docela důkladné osobní prohlídce jsem dostal pásku, kterou mi pak slečna upevnila na ruku. U schodiště k VIP nám však začali tvrdit, že na seznamu nejsme, což byl zřejmý podvod, takže jsme prošli stánky s tričky, pozdravili se se Štěpánem Marešem s přítelkyní a vyfotili s Černochovou,“ uvedl Rokytka.

    Nájezdníka na všechny možné akce a volební štáby pochopitelně zajímal také raut.

    „Když jsem potkal Koláře v rohu u schodiště a ptal se, proč nejsou nahoře, řekl mi Kolář, že je tam jenom cola. Skutečně, za kubánské rumy chtěli platit. Tak jsem přispěl a dali jsme si ještě hamburgery, byla však hrozně tučné a plné oleje, tudíž jsem je odložil na stoleček,“ hodnotí Rokytka a nezastírá, že kromě piva padl i nějaký ten panáček.

    Jenže pak teprve začaly opravdové problémy. Rokytku si totiž ve VIP zóně vyhmátla ochranka, která mu předtím řekla, že mezi pozvanými není.

    „Když přišla ochranka a začala se ptát kamarádky, jak jsme se tam ocitli, odvedli ji dolů, kde měla přítele s VIP kartou. Ochrankář si s ní dvakrát telefonoval a pak mě chytil za rameno a křičel: Půjdeme, ruský švábe! Proti tomu jsem se ohradil, ať mi neroztrhne bundu, že byla možná dražší než jeho vzdělání. Reagoval zvýšenou agresivitou a křikem, že se mnou vymete dlažbu a skutečně mě vlekl ven na dlažbu, přičemž mi zákeřně nožíkem uřízl pásku na levém zápěstí!“ popisuje dramatické okamžiky Rokytka.

    „Kamarád stál venku a dal mi vstupenku, kterou securiťák před jeho očima roztrhal na kousky a křičel: Táhněte! Tak jsme šli k policejní hlídce a ti si vyfotili bundu, že je asi propálená, což není trestný čin. Řekli mi, že jestli chci, mohu jít na policii nahlásit přestupek proti občanskému soužití,“ uzavírá s tím, že až se vzpamatuje z šoku, skutečně má v úmyslu na policii zajít.

    Fotogalerie