Peksa na ODS vytáhl Mussoliniho vnuka a už to jelo: STAN to táhli s jeho prsatou vnučkou!

Piráti v rámci ostré předvolební kampaně pálí nejen do hnutí ANO, ale berou si na paškál také koalici Spolu, ačkoliv je šéf ODS Petr Fiala označil za „soupeře, nikoliv nepřátele“. Europoslanec Mikuláš Peksa začal právě stranu modrých barev solit za to, že v Evropském parlamentu sedí ve „fašistické frakci ECR“. Jako důkaz vytáhl dokonce vnuka italského diktátora Benita Mussoliniho, jehož strana je ve frakci také. Nejspíše si předtím nespočítal, že zástupce koaličních Starostů seděl v europarlamentu pro změnu s Mussoliniho vnučkou, výstřední prsaticí Alessandrou.

Piráti začali fašismem pálit na všechny strany. Poté, co z něj poslanec Ondřej Profant obvinil „bílé páprdy z Poslanecké sněmovny“, začal nad účastí jiných stran v evropských „fašistických“ frakcích lamentovat europoslanec Mikuláš Peksa.

Právě takovým přívlastkem nazval uskupení ECR (Evropští konzervativci a reformisté) a ID (Identita a demokracie), přičemž hbitě opomenul, že v té první figuruje i ODS a ve druhé zase SPD.

Celé vyjádření Mikuláše Peksy:

Výrok Mikuláše Peksy

Když za to schytal ostrou kritiku či třeba výsměch od europoslance Jana Zahradila (ODS), který právě frakci ECR dříve předsedal, zatlačil Mikuláš Peksa ještě víc na pilu.

„Pokud se někdo prezentuje krajně pravicovými názory a do politiky tahá Mussoliniho příbuzné, aby to podpořil, proč bych mu neměl říkat fašista? Já tam ODS nezval...,“ napsal pirátský europoslanec.

Narážel tím na to, že členem ECR je kromě dalších i italská strana Fratelli d’Italia (Bratři Itálie), za niž do Evropského parlamentu kandidoval Mussoliniho vnuk Caio. Ten ale neuspěl.

Jestliže Mikuláš Peksa věří v dědičnou vinu, zřejmě by ho mohlo zajímat, že v evropských volbách uspěl naopak jiný Mussoliniho potomek. A to jeho vnučka Alessandra.

Alessandra Mussolini

Na Peksově Twitteru se záhy objevila připomínka, že výstřední blondýna s umělým poprsím byla europoslankyní po dvě volební období, a to za stranu Forza Italia. Tato strana byla pro změnu součástí frakce Evropská lidová strana (EPP). A členství s Alessandrou tehdy sdílel i europoslanec Stanislav Polčák z hnutí STAN, které je aktuálně koaličním partnerem Pirátů.

Alessandra Mussolini

Šéf Starostů Vít Rakušan pak společně s Polčákem usiloval o to, aby se plnohodnotným členem EPP stalo i celé hnutí. K tomu nakonec nedošlo.

Alessandra Mussolini je obecně hodně zajímavou postavou. Příjmení ji v životě nikdy příliš nelimitovalo, naopak je v Itálii celebritou. Od sedmdesátých do devadesátých let hrála v několika filmech, také byla modelkou a objevila se dokonce na titulní stránce magazínu Playboy.

Alessandra Mussolini fotila pro Playboy

Pak se vrhla na politiku, kde rovněž sbírala úspěchy. Od roku 1992 soustavně plnila některou z vysokých politických funkcí, dlouho byla italskou poslankyní, pak chvíli senátorkou a v letech 2004 až 2008 a 2014 až 2019 europoslankyní.

V dubnu na sebe upoutala pozornost celého světa, když se pustila do populárního hollywoodského herce Jima Carreyho. Nazvala ho bastardem poté, co sdílel ikonickou fotografii mrtvol Benita Mussoliniho a jeho milenky, kterak visí za nohy na čerpací stanici.

„Jestli chcete vědět, k čemu fašismus vede, zeptejte se Benita Mussoliniho,“ napsal k tomu.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:30 sobota 11. prosince 2021. Anketa je uzavřena.

  • 133
  • 30
  • 8
  • 6
  • 5
  • 3