Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Minář si účtuje tisíce a odráží kritiku: Školy jsem nedodělal, abych vás chránil před Babišem

    Mikuláš Minář se stal koučem. Kolem toho, zda má předpoklady radit byznysmenům a podnikatelům, ale panují pochybnosti. | foto: Instagram

    Jeho politická anabáze skončila fiaskem a demonstrovat nyní zrovna není za co. A tak Mikuláš Minář vytáhl hodně zajímavé eso z rukávu: nabízí hodiny coby osobní kouč, který z vás dostane to nejlepší. Spousta lidí ho ale kritizuje jako zloděje vzduchu, mnozí také nechápou, z jakého titulu chce věčný student radit podnikatelům a manažerům, jak dosahovat kvalitnějších výkonů i výsledků. Minář však kontruje: „Školu jsem nechal, abych bránil demokracii před Babišem.“ Koučovat lidi chce prý proto, aby svět byl lepším místem bez extremistů a obchodníků se strachem.

    Minář svou koučovací kariéru odstartoval ve velkém stylu. Všude začal promovat nové, do detailu propracované webové stránky. Na nich zakladatel Milionu chvilek pro demokracii vysvětluje, proč by si zrovna u něj měli lidé objednat sezení a proč zrovna on jim pomůže naplno využít veškerý skrytý talent a potenciál.

    „Zaměřuji se především na koučování lidí, kteří vedou druhé či vytváří něco nového: lídry a manažery, podnikatele a CEO, kouče a psychology, vědce a umělce. Není to však podmínkou, nejvíce mě vždy zajímá osobní motivace,“ uvádí Mikuláš Minář.

    Dále na svých stránkách píše, že u klientů umí probudit pozitivní energii a nastavení mysli, sebepoznání a také motivaci.

    Jednou z nejpalčivějších otázek je, kolik si za to všechno účtuje. Minář částku neuvádí, přiznává ale, že „tahle legrace není zadarmo“. Už předtím na jeho webu stálo, že cena je „vysoká, ale za tu investici stojí“. Tato formulace již zmizela.

    „Koučování je náročné na pozornost a každá hodina sezení pro mě znamená další jednu až dvě hodiny přípravy, plus pronájem místnosti. Proto je standardní hodinová sazba na trhu v nižších tisících,“ uvedl pro CNN Prima News.

    Pak je tu další palčivá otázka. Jak chce student fakulty humanitních studií, který už v minulosti tři obory nedokončil, radit podnikatelům či vrcholným manažerům s dosahováním lepších výsledků?

    Minář ujišťuje, že jeho studijní výsledky není nutno brát v potaz, školy prý v minulosti zanechal proto, aby mohl bojovat proti Andreji Babišovi.

    „Studoval jsem tři obory na dvou školách: filozofii a bohemistiku na Filozofické fakultě a teologii na Evangelické teologické fakultě Univerzity Karlovy. Pak jsem se však rozhodl věnovat se naplno Milionu chvilek a obraně demokracie před Babišem. Bylo to správné rozhodnutí,“ vysvětluje kouč Minář.

    „Jenže intenzivní studium a četba knih mi zároveň po celou dobu mého aktivismu silně chyběly. Proto jsem rád, že jsem se mohl ke studiu zase vrátit. Nyní studuji dálkově obor Studium humanitní vzdělanosti na FHS Univerzity Karlovy. Jde o kombinaci filozofie, historie, psychologie, sociologie a kulturní antropologie. Tenhle interdisciplinární přesah mě moc baví,“ dodává.

    Minář se mimo jiné označuje za „populátora skvělých knih“ či slibuje, že klienty provede světem politiky. Také tomu spousta lidí nerozumí, aktivista je politikou nepolíben, jeho projekt Lidé PRO selhal již v zárodku.

    K dobru ale Mikuláši Minářovi budiž přičteno, že se do koučování vrhl proto, aby mohl začít měnit svět k lepšímu.

    „Západní demokracie už roky procházejí krizí. Čím dál více občanů ztrácí důvěru v systém. Tok informací se prudce mění, technologická disrupce otřásá světem. Do toho se ruský diktátor snaží zničit Ukrajinu a rozložit celý svobodný svět. Jedna krize střídá druhou, nejistota, populisté a extremisté sílí, svoboda a demokracie jsou v ohrožení. Není mi to jedno. Proto se vyjadřuji k veřejnému dění a snažím se šířit důležité myšlenky a hodnoty. Proto popularizuji dobré knihy. Proto pomáhám v rozvoji jednotlivcům i organizacím koučováním a věřím v sílu vzdělání, poctivého myšlení a velkých ideálů. Jde mi o to podnítit co nejvíce lidí k občanské angažovanosti, laskavosti, rozvaze a odvaze,“ uvádí.

    „Bez aktivních a vzdělaných občanů nepřežije demokracie. Bez poctivých a schopných politiků si naši zemi rozeberou obchodníci se strachem. Naším základním úkolem je proto nemlčet, stavět se proti hlouposti a malosti (včetně té vlastní) a společně se zasazovat o lepší svět,“ dodává Mikuláš Minář.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 11:30 sobota 16. září 2023. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      116
    • Haha
      35
    • Tvl
      11
    • Super
      9
    • Cože
      5
    • Sladký
      3