Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Koukalová & Konečný: Možná to má smysl, možná ne, řekl Minář a strčil ruku do mixéru

    Mikuláš Minář ve svém videu Jsme PRO(švihli šanci) | foto: YouTube

    Tento vtip se objevil na facebookovém profilu stand-up komika Jaroslava Cermana a totálně vystihuje průšvihovou kampaň Mikuláše Mináře, kdy mu za první dva dny přišlo jen 13 tisíc hlasů a už teď je jisté, že projekt Jsme PRO chcípl jako pes. Přestože Minář slíbil, že pokud nevybere 500 tisíc hlasů na to, aby šel do politiky, skončí, můžete vsadit všechny svoje boty, že ten se rozhodně nikam uklidit nechystá.

    Hůř to začít nemohlo a tolik fuck-upů na začátku projektu jsme ještě neviděli. Hesla, co vypadají jako příručka eurokomisaře pro zbytečné záležitosti, video jako ze Záhady Blair Witch s opadaným listím, kde vám sdělí, že účet je opět ready a máte mu poslat peníze na něco, co vypadá jako politické letadlo. Mikuláš Minář (27) se vytasil s novou věcí Jsme PRO, kdy chce jít do voleb, ale místo toho, aby přesvědčil lidi programem a hlavně image či sebejistotou, hned ze startu se vás ptá, jestli to má vůbec dělat.

    Tím jen dává najevo, že nemá žádný pevný plán, půdu pod nohama a jistotu. To se měl nejdřív zeptat táty a manželky a neptat se na to nás lidí, protože když nevíš, nikam ani nelez.

    Rada marná, Minář sice neví nic, ale už má své propagační video, což působí spíše jako smutná reklama z dílny UNICEF, kde nám nějací lidé v lese ukníkaným hláskem říkají, že jsou pro lidskost, lásku a svobodu, zatímco my ostatní jsme tedy tím pádem asi pro vraždy, prokopávání koťátek větrákem a režim Severní Koreje.

    Zív, ještě jednou uslyšíme tuhle neskutečně prázdnou, povrchní a politicky dementní frázi, to kotě fakt poletí.

    Při sledování Minářovy lesní Záhady Blair Witch vás nejenže napadá, že tady bolestně chybí nejen nějaký marketing, ale obecně i idea něco dělat s chutí, radostně, s drajvem a trochu i lumpácky. A pak se díváte na volební klip Pirátů, kteří stejně jako Minář používají otřepané prázdné fráze o krásné Evropě a zemi a mají stejného nepřítele, Andreje Babiše, ale použili marš francouzské revoluce a dávají voličovi pocit, že si pro to přidrzle jdou, a hlavně vědí, kudy vede cesta, na bruselské přeplacené fosilie slyší každý, proto se taky do Poslanecké sněmovny dostali, kdežto Minář vám smutně prodává tlející listí.

    Minář už poněkolikáté opakuje metodu umořit lidi podpisy k smrti, vytahat z nich peníze a na konci toho všeho jim jako odměnu nabídnout otázku, na kterou si stejně sami musíte najít odpověď. Za pouhé dva dny sklidil kritiku za zcela bezduchý, respektive žádný program, opsané fráze prázdné tak, že i ve vylité váze uvidíte zajímavější věci, byl zařazen na seznam projektů Nevím a podpisy naskakují rychlostí, že i jednoduchou matematikou si spočítáte, že půl milionu nevybere, ani kdyby mu s tím pomohl Karel Janeček.

    Být proti nestačí, komentáře jsou vypnuty

    Prodělal absolutní výbuch v rozhovoru s Čestmírem Strakatým v Reflexu, kdy ve vší úctě k Čestmírovi se tento moderátor považuje za hodného kluka, který se po svých hostech nikdy nevine jako hladová krajta. Neuměl mu ani odpovědět na otázky směřující ke konkrétním bodům, jako je například problematika manželství gayů a lesbiček. Minář je totiž pravděpodobně věřící a bojí se na plnou hubu říct, že je tím pádem proti slovu manželství, takže tam plácá něco o expertech, ale ti vám poradí maximálně s tím, jak změnit zákony, a ne jak se máte k něčemu postavit.

    Není divu, že si ho tam Strakatý namazal na chleba, kdy Minářovy názory jsou jako jeho vlasy, vůbec nevíte, na kterou stranu směřují.

    Minář chce navíc stavět svou politickou kariéru na občanech zezdola, ale když si udělá propagační video, raději vypne komentáře, aby mu nikdo nepsal nic ošklivého (aneb budeme to dělat jinak), což je tak někde v levelu Kateřiny Kristelové. Vždycky nabýval dojmu, že lidé chodili na náměstí kvůli němu, ale bylo to tak, že tam chodili kvůli Babišovi, kdy Minář hrál jen prostředníka, který propadl falešnému pocitu, že umí hýbat s milionem lidí. Nyní ale víme a vidíme, že lidi na Letnou dostal jako společný jmenovatel Andrej Babiš a Minář neumí snést ani negativní či trollící komentáře pod svým videem.

    Nemá problém měnit svoje výroky, jako například když tvrdil, že když se opozice spojí, on nevstoupí do politiky. Ta se spojila, a on vstoupil. Nyní je to tak, že když nevybere 500 tisíc podpisů, nebude prý dělat nic, takže můžeme čekat situaci, kdy 500 tisíc podpisů nevybere, ale nakonec řekne, že ani tak lidi nemůže zklamat, a bude za ně dál bojovat v kandidatuře a bude si věřit, že uhraje alespoň nějaký procentní výsledek.

    Už mnohokrát se ukázalo, že to jen tak nevzdává a baví ho si o sobě myslet, jak je důležitý, nějakým způsobem míchat kartami a poučovat opozici. Rozhodně s tím nepřestane, protože lidé mu v letním rauši naposílali dost peněz a někteří to z nepochopitelných důvodů dělají dále. Minář má tedy prostředky na regionální kampaň nebo může poskytnout podporu jedné z koaličních stran opozice, i když pro ně by bylo nejlepší, aby si hleděly svého a nenechaly se vůbec do této hry zatáhnout nebo se zase, nedej bože, nechat nachytat, jak je peskuje u stolu.

    Mikuláš Minář je možná dobrosrdečný kluk, co to všechno myslí hrozně hezky, ale nemá na politiku hlavu, což je patrné nejen z jeho výroků typu: „Pokud někdo neosloví statisíce nerozhodnutých lidí, kteří si nyní nevyberou, těžko budeme mít po volbách stabilní demokratickou vládu.“  Stabilní demokratickou vládu máme, byla zvolena voliči, dále sestavena, podpořena a je státotvorná a nezhroucená. Zemi už podruhé nezblázní, všichni máme svých problémů dost, do voleb je to už jen kousek a Minář nám sám ukázal v rozporu s vlastními myšlenkami, že svrhnout vládu vzešlou z demokratických voleb jen tak nejde.

    Kromě politické inteligence mu chybí také politické charisma, kdy je až roztomilý se svými dychtivými a téměř hladovými představami, že je připraven i na účast ve vládě. Něco podobného řekl tento měsíc i předseda Pirátů Ivan Bartoš, který si troufá ji řídit, ergo být premiérem, jenže Bartoš si to může dovolit vyslovit. Minář nemá v politice nic odmakáno, neví, kde hledat ty správné lidi, nemusel se deset let crcat v komunálu, Piráti nevypučeli jednoho dne ze země, ti tady byli dávno předtím, než Minář chodil tajně kouřit za školu.

    Tahle země na tom nebude nějakou chvíli dobře, nemáme čas ho vodit za ruku

    Jako bývalý aktivista, jenž chce do politiky, má za sebou jedno video se zakázanými komentáři a lidi, které přemluvil do projektu smrti, jako například Zemanovu oblíbenkyni Danu Drábovou, což je jinak dobrá ženská, ale chceme se od ní učit raketovou vědu, ne hesla lásky o krásné zemi. Pak je tu David Ondráčka, bývalý ředitel Transparency International, kterého znají akorát v Praze a diváci Událostí, komentářů, a co tam dělá Hana Třeštíková, z toho máme leknutí. Čižinský si to evidentně rozmyslel a zalezl jako vždy, možná někde po zemi stále hledá svých 300 sparťanů nebo 7 statečných, už jsme ten název zapomněli.

    On sám už nemůže uhnout, do běžné práce se mu nechce, tak musí svoji hru na politickou superstar dotáhnout do konce. Tvrdí vám, že chce měnit celou zemi, ale pak jedním dechem dodává, že se to musí od někoho naučit. Tak až se to naučíš, přijď, tahle země, která na tom bude v dalších letech kvůli pandemii dost blbě, nemá čas učit za pochodu někoho úplné základy, kdy při každé příležitosti Mináře někdo nachytá, že něco neví a neumí odpovědět na jednoduchou otázku.

    Stává se sám o sobě symbolem blbé nálady, kdy se nám pořád snaží vnutit, že je něco špatně a že žijeme v nějakém předpeklí, chová se jako frustrát, co přenáší svoje deprese na lidi, jako bychom toho všichni po světě neměli už tak dost. Je jako třetí vlna koronaviru, co chce po vás peníze a vyvolává stav beznaděje. Měli bychom se spíše zeptat profesora Flegra, jak Minář dopadne, je to přece jen expert na viry...

    Až bude po volbách a bude jedno, kdo vyhraje, po Minářovi tady nejspíše zbude jedno velké meme, už teď jako táborník lidu generuje internetový humor a minimálně tohle mu nelze upřít. Za Letnou, aktivismus a snahu „něco dělat“ slízne smetanu možná i v nějaké neziskovce Podané ruce, Knihovna Václava Havla, Memoriál Václava Havla, Cokoliv bez hranic a třeba taky Paraple, jestli si na něj Zdeněk Svěrák ještě vzpomene, když už spolu stáli na jednom pódiu.

    Vy mu to můžete mezitím podepsat, pokud jste PRO každou legraci. 

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 20:13 středa 7. dubna 2021. Anketa je uzavřena.

    • Super
      623
    • Haha
      77
    • Trapas
      72
    • Tvl
      41
    • Cože
      31
    • Sladký
      28