Mikuláš Minář a jeho ultimativní Letná: 7 způsobů, jak promarnit Milion chvilek
5/6

5. Minář a opozice v uniformě lokaje

Záslužné na Minářovi je, že nám všem ukazuje, jak bezzubá a neschopná je opozice, a to je opravdu tristní stav.

Kluk ve starém svetru vytvořil na koleně nějaké hnutí a názorovou alternativu vůči vládnoucí straně, a to navzdory parlamentním stranám, které na něj koukají jako na spasitele. Trochu to připomíná Gretu, kdy politici, kteří mohou vyvolat v širší formě něco podobného, jako vyvolal Minář, se nechávají úkolovat od nezaměstnaného demonstranta.

Z jeho stínu a přes jeho záda se snaží dělat opoziční politiku, což ukazuje, že Babiš má v současnosti jediného protivníka: toho kluka. Proč Fiala anebo Bartoš nezasáhnou? Místo toho se fotí na Minářových akcích s prsty do véčka, aby si jich lidé všimli. A říkají tím pouze to, že oni jsou „na Minářovi“, přitom by to mělo být tak, že Minář má být na jejich akcích.

Navíc mnohým z nich Minář vadí, aniž by to nahlas přiznali, protože jim odebírá voliče.

Takže až zase bude u voleb velké mrzení, tady posíláme písničku na objasněnou. Jistě se tam najdete.

6. Minář a laciné triky

Již několikrát, aby vyhecoval dav, používá Minář velice rád metodu ringu.

Babiši, pojď si to se mnou rozdat v duelu! On nejde! To je ale srab!

Předně premiér není pitomec a Minář to ví moc dobře. Minář ještě navíc ví, že tohle Babiš vždy odmítne, ale chce pro ostatní lacině nastolit situaci, že se ho Babiš bojí. A protože premiér není pitomec, nereaguje na jeho výzvy z jednoduchého důvodu, o němž Minář ale TAKY VÍ.

Protože kdyby jeho výzvu Babiš přijal, logicky by tím dal najevo, že je Minář jeho politický protivník. Legitimizoval by tím celé hnutí jako politickou stranu, čímž by ale zavařil opozici. Minář má ovšem svoje ambice a bude těžké ho ohnout pro politiku jedné strany, kdyby ho nějaká chtěla urvat, ostatně on do té politiky ani nechce, protože to je hodně odpovědnosti a otravování, on chce jen vyhrát nad Babišem.

To je všechno, o co mu jde.

5/6
Ohodnoťte článek

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:08 pátek 20. března 2020. Anketa je uzavřena.

  • 756
  • 193
  • 94
  • 87
  • 72
  • 67