Profesora s jarmulkou zbil Palestinec i policie. Stovky Židů protestovaly v ulicích

Německo se musí potýkat s alarmující a velmi citlivou statistikou – poslední dobou zde stále více přibývá útoků s antisemitským podtextem. Další obětí se stal uznávaný židovský profesor, kterého během hostování na univerzitě v Bonnu napadl mladý Palestinec. To ovšem nebylo zdaleka vše, další várku ran poté schytal i od místní policie, která si ho prý s útočníkem spletla! Událost vyvolala silné protesty židovského obyvatelstva.

S narůstající muslimskou populací se sousední Německo potýká i se zvýšenou kriminalitou, kterou často odnáší židovské obyvatelstvo. K dalšímu podobnému útoku došlo ve městě Bonn.

Jeho terčem se stal uznávaný profesor filozofie Jicchak Melamed, který vyučuje na Univerzitě Johna Hopkinse v americkém Baltimoru, ale v současné chvíli hostuje právě na německé univerzitě v Bonnu. Osudným se mu stalo, že si do města vyrazil s jarmulkou na hlavě.

Když Melamed procházel místním parkem, zaútočil na něj mladý Palestinec. Za křiku hesla „Německo bez Židů“ ho surově zbil. V současné chvíli už je útočník ve vazbě.

Pro židovského profesora však útok nebyl zdaleka jedinou nepříjemnou konfrontací. Jen krátce poté se totiž dočkal další nakládačky, a to rovnou od místních strážců zákona! Ti si ho prý spletli s útočníkem, a tak ho při zásahu povalili na zem, přičemž mu zasadili hned několik úderů. Rozbili mu přitom brýle a strhli hodinky.

Na demonstraci vlály izraelské vlajky.

Během surového zásahu také měl jeden z policistů Melamedovi vyhrožovat, aby si nezahrával s německou policií. Na to mu prý profesor ironicky odpověděl, že mu právě dřívější německá policie zabila dědečka, babičku, strýce a otce. Až po několika minutách si pak strážníci uvědomili, že se dopustili omylu.

Celý incident vyvolal mezi bonnskou židovskou obcí velkou vlnu nevole. Na 600 lidí s jarmulkami na hlavě proto již včera vyšlo do ulic a protestovalo. Dočkali se přitom podpory nejen od místních úřadů, ale dokonce i od některých muslimů, kteří se na demonstraci objevili také.

Starosta města Ashok-Alexander Sridharan se nechal slyšet, že se za celý incident stydí a požaduje, aby bylo surové jednání policistů co nejdříve objasněno.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:28 neděle 18. listopadu 2018. Anketa je uzavřena.

  • 13
  • 10
  • 7
  • 7
  • 6
  • 5