Znásilnění, útoky nožem i mrtvý: Migranti se o víkendu čile „začleňovali“

Zatímco vinaři v Česku řeší, co si počít s hrozny, které jsou kvůli počasí příliš sladké, západní Evropa sklízí kyselé hrozny své migrační politiky. Černou kroniku během víkendu obohatili azylanti nejen v Německu, Francii, Velké Británii, ale dokonce i v Maďarsku, které je známé svým tvrdým postojem proti migraci.

Je zažitým pravidlem, že když člověk přijede k někomu na návštěvu, chová se tam slušně. Neničí zařízení, nenapadá hostitele nožem ani jinými zbraněmi, neznásilní jeho manželku a nepáchá ani jinou kriminální činnost. Platí to dvojnásob, když usiluje o to, aby se z návštěvy stal setrvalý stav.

Jenže jiný kraj, jiný mrav. Řada azylantů, kteří by v západní Evropě rádi zakotvili, případně tu zlegalizovali svůj pobyt za hranou zákona, pravidla příliš nectí a vykládá si je po svém, a policie tak má poslední měsíce a roky plné ruce práce.

Německá policie zatkla v noci na neděli ve městě Köthen v Sasku-Anhaltsku dva Afghánce podezřelé v souvislosti se smrtí dvaadvacetiletého Němce. Informovala o tom agentura DPA. Podle listu Mitteldeutsche Zeitung pitva ukázala, že příčinou úmrtí mladíka byl srdeční infarkt.

Server listu Die Welt předtím psal, že muž utrpěl krvácení do mozku. Úřady ale okolnosti úmrtí neoznámily. Incident v Köthenu se odehrál na hřišti, kam přišli tři muži z Afghánistánu společně s těhotnou ženou a dohadovali se, kdo je otcem jejího dítěte. Ke skupině později přistoupili dva Němci, zatím ale není jasné, co se mezi muži přihodilo a proč vznikla potyčka.

Tou dobou osmnáctiletý Afghánec Sarhadi Bilal Ahmad v Budapešti znásilnil ženu. Policie o tom informovala s tím, že jde o uprchlíka, a zároveň požádala o pomoc veřejnost a zveřejnila fotografii hledaného Afghánce.

„Sarhadi Bilal Ahmad měl na toaletách přinutit ženu k sexuálnímu aktu,“ uvedla maďarská policie.

Vpravdě adrenalinové chvíle zažili i obyvatelé anglického města Barnsley.

Na policii tu v sobotu volalo několik lidí, že se ve městě pohybuje člověk ozbrojený nožem. Útočník pobodal muže, který skončil s lehčími zraněními v nemocnici. Nikdo další naštěstí zraněn nebyl, uvedla stanice BBC a list The Guardian. Policie ale zřejmě v rámci politické korektnosti nezveřejnila původ a dokonce ani pohlaví.

Útoků nožem každopádně ve Velké Británii v poslední době přibývá.

Pořádně horko bylo o víkendu také v Paříži, kde před jedenáctou večer útočil muž vyzbrojený nožem. Nejprve pobodal tři chlapce u kina MK2 na nábřeží Quai de la Loire. Muži, kteří hráli nedaleko pétanque, se ho snažili zadržet. Jeden z nich po něm hodil koulí, ale nepodařilo se mu muže zastavit. Ten později napadl dva anglické turisty.

Jednomu způsobil vážné zranění hrudníku, druhého poranil na hlavě. Než policie Afghánce zadržela, celkem zranil sedm lidí. Čtyři z nich utrpěli vážná zranění.

Zapálená auta, přestřelky za bílého dne, obchod s drogami – i tak vypadá všední den na předměstí švédských velkoměst, kde převládají přistěhovalci. Tamní realitu se policie snaží maskovat i tím, že tato místa označuje za „obzvlášť zranitelné čtvrti“.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:00 úterý 8. ledna 2019. Anketa je uzavřena.

  • 113
  • 40
  • 12
  • 12
  • 10
  • 5