„Migranti jsou hrdinové, často pracují lépe než Španělé,“ říká starostka Madridu

Starostka Madridu, Manuela Carmenová z komunistické strany Španělska, se v rozhovoru pro server Eldiario.es rozpovídala o migraci. A jak se zdá, uprchlíci převážně ze zemí severní Afriky, kteří na Pyrenejský poloostrov hromadně připlouvají, jí pevně přirostli k srdci! Podle jejích slov totiž dělají svět lepším, obohacují společnost, a co víc, jsou často mnohem pracovitější než většina Španělů!

Většina společnosti se dělí na dva názorové proudy – podle jednoho je pomoc migrantům ze zemí Severní Afriky a Blízkého východu potřeba, druhý ji odmítá jako bezpečnostní hrozbu. To starostka Madridu, komunistka Manuela Carmenová, se do migrantů zřejmě rovnou zamilovala!

Jinak si nelze vysvětlit její slova, která zazněla nejprve na fóru v Toledu, kde převzala cenu postoj a práci v oblasti integrace, a následně i v rozhovoru pro server Eldiario.es.

V obou se Carmenová nad migranty vyloženě rozplývala. „Migranti jsou hrdinové svých snů,“ prohlásila nejprve s tím, že migrace obohacuje každou společnost, do níž směřuje.

„Evropa se otřásá a její země zpochybňují právo lidí jít a bydlet tam, kde sami chtějí. Je čas prosadit to, co si myslíme, že je spravedlivé, a to je pravý opak. Migrace je pro společnost neuvěřitelně pozitivní. Bez ní bychom tu neměli svět, jaký máme teď,“ prohlásila Carmenová.

Cenu, kterou starostka obdržela, nepovažuje za ocenění svojí osoby, ale celého města. A je prý velmi potěšena, že se právě Madrid stal jakýmsi symbolem solidarity, protože právě solidarita je podle Carmenové jedním z nejdůležitějších bodů politiky celé vlády.

Řeč pak přišla i na téma práce. Spousta lidí, a to nejen ve Španělsku, si stěžuje, že migranti berou práci obyvatelům dané země. Carmenová s něčím takovým nesouhlasí, podle ní jsou totiž ve spoustě případů větší dříči než Španělé!

„Vidíme, že se příjmy do rozpočtu zvyšují, protože sem přichází skupiny nových pracovníků. Neubírají nám, ale naopak přidávají. Spousta lidí říká, že jim migranti berou práci. Skutečností ale je, že velmi často mají větší způsobilost a nadání,“ řekla.

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:41 pátek 11. ledna 2019. Anketa je uzavřena.

  • 210
  • 65
  • 54
  • 16
  • 15
  • 13