Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    V Německu začal obří proces s migranty. Dívku (18) měli hromadně znásilňovat tři hodiny

    • Čtrnáctého října 2018 došlo v německém Freiburgu k hromadnému znásilnění.
    • Obětí se stala teprve osmnáctiletá dívka, kterou předtím zdrogoval mladý Syřan.
    • Policie začala postupně zatýkat další a další podezřelé, většinou žadatele o azyl.
    • Obžalobě nakonec čelí jedenáct mužů: osm Syřanů, Alžířan, Iráčan a Němec.
    • Ti měli bezbrannou dívku znásilňovat dvě až tři hodiny.
    • Před nedávnem odstartoval obří a ostře sledovaný soudní proces.
    Doslova obří soudní proces čeká v následujících několika měsících německý Freiburg. Z případu hromadného znásilnění osmnáctileté dívky se tam bude zpovídat jedenáct podezřelých: osm Syřanů, Alžířan, Iráčan a Němec. Jeden z nich měl v říjnu loňského roku podat oběti drink s přimíchanou drogou, následně ji venku v křoví znásilnit a posléze ke zrůdné a tři hodiny trvající zábavě přizvat zbylé obžalované, kteří se na plačící dívce vystřídali. Případ provázely demonstrace proti migraci, startující soud zase přinese rozsáhlé policejní manévry.

    Takovouhle událost obyvatelé německého Freiburgu nepamatují. Startující soudní proces, při němž se bude před spravedlností zpovídat jedenáct obžalovaných, označují některá německá média za největší v dějinách města.

    Podle obžaloby se mělo osm Syřanů, Alžířan, Iráčan a Němec ve věku 18–30 let, z nichž jsou většina žadatelé o azyl, dopustit hromadného znásilnění. K tomu došlo 14. října 2018 před místní diskotékou, kam měl jeden z nich, syrský mladík, podle obžaloby vylákat teprve osmnáctiletou dívku.

    Té předtím v baru podal drink, do něhož přimíchal silnou dávku extáze. Dívka s ním následně odešla ven na odlehlé místo, záminkou obžalovaného mělo být, že jí ukáže tetování na stehně.

    Když se pak dívka otočila a chtěla jít zpět, měl ji zezadu popadnout, strhat z ní oblečení a znásilnit ji.

    Ve Freiburgu začal obří proces s cizinci, kteří podle obžaloby hromadně znásilnili místní dívku.

    Dívka, na kterou mezitím začala působit droga, se nemohla bránit, zmohla se pouze k pláči. Když se Syřan vrátil na diskotéku, měl svým přátelům říct, že „venku leží dívka, kterou by se dalo znásilnit“

    A přesně to také dalších deset mužů udělalo. Na dívce, která v panice několika z nich dokázala způsobit jen pár škrábanců, se střídali dvě až tři hodiny.

    Mediální pozornost obžalovaným nevoněla.

    Případ tehdy otřásl veřejností a zvedl vlnu odporu proti migraci.

    Hnutí Alternativa pro Německo tehdy dokonce uspořádalo demonstraci, které se zúčastnilo na čtyři stovky lidí. Početnější však nakonec byla protidemonstrace, na kterou zastánci migrace zmobilizovali dva tisíce účastníků.

    Manévry, jaké Freiburg nezažil

    Jak bylo zmíněno, v Německu se o nedávno započatém soudním procesu mluví jako o tom vůbec největším v historii města. Znát je to už jen na opatřeních, která musela policie přijmout.

    Jeden z obžalovaných

    Všech jedenáct obžalovaných bylo rozvezeno do vazebních věznic po celém Bádensku-Württembersku, speciální cely jim ale byly zřízeny i v budově soudu. To proto, aby spolu během přestávek nemohli komunikovat. Pikantní je i to, že museli policisté nechat vysušit a překrýt rybníček v areálu soudu, aby měly jejich vozy převážející obžalované kde parkovat.

    Soudní proces se potáhne dokonce několik měsíců. Prozatím bylo stanoveno sedmadvacet jednání a předvoláno bylo přibližně padesát svědků. Sama znásilněná dívka by měla vypovídat už 11. července, a to odděleně od údajných pachatelů.

    Verdikt by ale neměl padnout dříve než v prosinci.

    O soudní proces je mezi veřejností enormní zájem.

    Jak informuje německý web Merkur.de, obžalovaní se k případu nebudou vyjadřovat. Jeden z jejich obhájců se nechal slyšet, že důkazy proti nim jsou extrémně slabé, žena si útok nepamatuje a neexistují ani žádné stopy.

    Zajímavé je i to, že na hlavního podezřelého, tedy na Syřana, který dívku před diskotéku vylákal, byl v době znásilnění vydán zatykač, a to za jiný případ znásilnění, jeden další sexuální přečin a trojnásobné ublížení na zdraví. 

    K onomu znásilnění mělo dojít v roce 2017 a také bylo hromadné, podíleli se na něm dva lidé a jeden z nich nyní také figuruje ve freiburském procesu jako obžalovaný. Policie se vydala do bytu Syřana jen čtyři dny před znásilněním, jenže ho tam nenašla.

    Za to, že na jeho dopadení nevyvinula větší úsilí, byla kritizována.

    Cizinci si důkladně kryli obličej.

    Ve Freiburgu navíc k podobnému případu nedošlo poprvé. Právě v tomto německém městě došlo před dvěma lety ke znásilnění a vraždě devatenáctileté studentky Marie, čehož se dopustil afghánský migrant Husajn K.

    Ten za svůj čin dostal doživotní trest.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 17:51 úterý 5. listopadu 2019. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      126
    • Tvl
      61
    • Super
      38
    • Sladký
      37
    • Haha
      31
    • Cože
      30