Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Migranti zbili Čecha v metru, zuří okamurovci. Jeden z útočníků má tričko ultras Sparty

    Dva cizinci napadli muže v metru, někteří mluví o migrantech. Jeden z mužů měl přitom tričko ultras Sparty. | foto: Týdeník policie

    K mimořádně agresivnímu útoku došlo počátkem června ve stanici metra Opatov. Dvojice mužů tam napadla zcela náhodného kolemjdoucího, útok trval několik minut a ukončit ho museli až policisté. Právě policie přinesla informaci, že byli oba útočníci cizinci, načež zprávu sdílel i předseda SPD Tomio Okamura a v komentářích začali lidé útok přičítat migrantům. Jenže pravda je nejspíš trochu jinde. Jeden z útočníků měl na sobě tričko, které nosí ultras pražské Sparty.

    Dost možná posilněna alkoholem se dvojice agresorů vydala počátkem června do pražského metra, aby zde jen tak pro zábavu napadli náhodného kolemjdoucího. První vytipovaná oběť čelila jen urážkám, dalšího nešťastníka ale oba muži fyzicky napadli.

    Několika ranami a kopanci mu způsobili krvácivá zranění, přesto nakonec napadený muž mohl alespoň odejít po svých. Oba agresoři naštěstí působili neobratně a chvílemi to dokonce na záběrech vypadá, že mají z bránící se oběti ve finále strach.

    Vše mohlo ale dopadnout mnohem hůř, protože podle oznamovatele činu měli být ozbrojeni nožem.

    Podle vyjádření policejní mluvčí byli oba útočníci cizinci, proto i policií zveřejněná zpráva se záběry útoku nese název: „Dva cizinci napadli muže v metru na Opatově...“

    Informaci tak přebral třeba i předseda SPD Tomio Okamura, který obvinil ministra vnitra Jana Hamáčka z toho, že v ulicích hlavního města není bezpečno.

    Okamura o případu jinak informoval opatrně, o migraci se nezmínil ani slovem. To si ovšem brzy domysleli někteří lidé v diskuzi.

    „Dokud se migrace přímo nedotkne lepšolidí, pořád se tím budeme potýkat jako v ostatních zemích EU,“ píše například jeden z diskutujících. 

    Dva cizinci napadli muže v metru, někteří mluví o migrantech. Jeden z mužů měl přitom tričko ultras Sparty.

    „Chybí mi tam, co to bylo za cizince. Podle toho, co píšete, tak to byli naši budoucí obohacovači,“ přidává se další v narážce, že by muslimové měli obohatit naši kulturu. 

    Oběť utrpěla krvácivá zranění.

    „Oni se Hamáček a spol. budou divit, až někomu rupnou nervy a vystřílí tyhle zmetky, jako se to stalo na Novém Zélandu,“ píše uživatel Roman a odkazuje na střelbu v mešitě.

    V diskuzi se objevuje třeba i výzva k tomu, aby se Češi co nejdříve ozbrojili, než jim to Evropská unie zakáže.

    Migranti z kotle Sparty?

    Pravda ovšem je, že oba muži migranty vyznávajícími islám s největší pravděpodobností nejsou. Vůbec nejreálněji se jeví varianta, že jde o Slováky žijící v České republice. 

    Spousta lidí brutálnímu napadení přihlížela, nikdo ale nezasáhl.

    Minimálně jeden z nich, otylý a plešatý muž, který si ke konci útoku poněkud komicky stáhne tričko, může klidně být naopak pravicovým extremistou.

    V jedné části kamerových záběrů, konkrétně v čase 0:45, je totiž vidět motiv trička, které má útočník na sobě. A jak Expres.cz zjistil, ono tričko pochází z dílny ultras fotbalové Sparty, kteří k lidem tmavé pleti povětšinou kladný vztah nemají. Stojí na něm „Lepší ségra v bordelu než brácha ve Slavii“ a ještě přeškrtnuté SKS, tedy iniciály Slavie.

    Jeden z údajných migrantů na sobě měl tričko sparťanských fanoušků.

    Protože takové tričko nelze koupit v oficiálním fanshopu Sparty, kde by si jinak cizinec z jakéhokoliv koutu světa mohl samozřejmě pořídit suvenýr, zřejmě půjde o skalního sparťana.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 0:12 sobota 19. října 2019. Anketa je uzavřena.

    • Tvl
      34
    • Haha
      29
    • Super
      25
    • Trapas
      23
    • Sladký
      22
    • Cože
      18
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

    Vezmeme vás na titulní stranu
    Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

    jít naiDNES.cz