Ubodaná žena, zneužitá Syřanka (6): Ostatní migranti mají strach z agresivních Afghánců

Bitvy gangů, střelba, útoky nožem, sexuální napadení. To všechno musejí trpět migranti v uprchlickém táboře Moria od svých „spolubydlících“. Především mladší jedinci totiž dávají průchod svojí frustraci z toho, že jim je bráněno v odchodu do Evropy. A páchaná kriminalita je v posledních týdnech doménou hlavně jednoho národa, a to Afghánců.

Nejen řeckým starousedlíkům dělají migranti z nechvalně proslulého uprchlického tábora Moria na ostrově Lesbos vrásky. Kriminalita totiž bují i za jeho zdmi.

Jen o uplynulém víkendu došlo v zařízení ke dvěma útokům nožem. V prvním případě byl vážně zraněn jednadvacetiletý Afghánec poté, co ho bodl teprve osmnáctiletý mladík stejné národnosti. Pachatel už byl zatčen.

Mnohem fatálnější následky měl střet dvou třiadvacetiletých afghánských matek. Ty se podle serveru Ethnos.gr pohádaly kvůli sporu dětí. Jedna pak na druhou vytáhla nůž a bodla ji do krku, načež napadená zemřela. Vražedkyně stihla utéct do hor v okolí tábora a zatím není známo, zda byla policií dopadena.

Minimálně z velké části měli Afghánci tvořit i dva znesvářené gangy, které si vyřizovaly účty na půdě farmáře nedaleko Morie. 

A stejně tak se koncem dubna afghánské gangy střetly v táboře na ostrově Samos.

Problém s uprchlíky z Afghánistánu ovšem není otázkou jen uprchlických táborů v Egejském moři. Server Thetoc.gr informuje o tom, že v druhém největším řeckém městě Soluni byl zadržen devatenáctiletý mladík, který se měl dopustit blíže nespecifikovaného sexuálního napadení teprve šestileté holčičky ze Sýrie. Její matka Afghánce po nějakou chvíli ubytovala u sebe v domě.

Policie pak zjistila, že se mladík po území Řecka pohyboval bez dokladů.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 13:13 neděle 27. září 2020. Anketa je uzavřena.

  • 64
  • 45
  • 37
  • 29
  • 28
  • 24