Švédsko šokovala vražda mladé dívky. Zamilovaný imigrant z Iráku jí uřízl hlavu

Už dávno není Švédsko zemí, která se může chlubit nízkou kriminalitou a vysokou bezpečností. Velký podíl na tom mají imigranti z muslimských zemí, kteří využili toho, že skandinávská země je ochotně přijímala. Naposledy zemí otřásla vražda sedmnáctileté dívky Wilmy Anderssonové, kterou měl zavraždit její bývalý přítel Ahmed Shabaz, který se do Švédska dostal z Iráku. Policie imigranta zadržela poté, co u něj doma našla uříznutou hlavu mladé dívky.

Důvodem hrůzné vraždy měla být neschopnost Ahmeda Shabaze (23) přijmout skutečnost, že se s ním dívka rozešla a odmítla se s ním dále vídat. Dívka po rozchodu zmizela a po dvou týdnech vyšetřovatelé našli část jejího těla, později potvrdili, že se jednalo konkrétně o hlavu, kterou jí pachatel uřízl a zabalil do fólie.

Z činu byl obviněn právě Ahmed Shabaz, který sice vinu odmítá, ale zároveň nedokázal vyšetřovatelům vysvětlit, jak je možné, že se hlava jeho bývalé přítelkyně našla u jeho domova.

Ve Švédsku je celý případ velmi sledován, protože na hledání dívky se v minulosti podílely stovky dobrovolníků. Jakmile se ukázalo, že indicie označují za nejpravděpodobnějšího pachatele právě imigranta z Iráku, opět se začalo řešit téma zvýšení kriminality právě ze strany mužů, kteří do země přicestovali především z muslimských zemí.

Podle švédského serveru Expressen byl Shabaz obviněn z toho, že dívku zabil, odřízl její hlavu a tu následně skrýval v cestovní tašce, kterou oblepil páskou a zabalil do hliníkové fólie.

V mladíkově bytě také našli krev a „části Wilmy“ na jednom z kuchyňských nožů. „Zatím nevíme, proč si podezřelý ponechal část těla a zbytku se zbavil,“ citují švédská média šéfa tamních vyšetřovatelů.

Wilma Anderssonová byla zabita svým bývalým přítelem z Iráku.

Jakým způsobem byla dívka zabita, zatím vyšetřovatelé nevědí, pracují ovšem především s variantou, že byla dlouhodobě podrobována násilí právě ze strany svého bývalého přítele.

Tělo zatím kriminalisté nenašli a rodina zabité dívky tak prosí, aby se v pátrání pokračovalo i nadále.

„Chceme najít naši dceru a sestru. To, co se stalo, je naprosto nelidské, nemůžeme to jen tak přejít. Prosíme tedy, aby lidé s námi nepřestávali hledat naši Wilmu,“ vzkázala dojemně matka oběti Linda Anderssonová.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 14:07 středa 16. září 2020. Anketa je uzavřena.

  • 193
  • 163
  • 75
  • 43
  • 41
  • 33