Výsměch do tváře oběti! Vykastrovat! Politiky rozzuřil nízký trest pro Afričana

Dva roky a ústavní léčba, tak zní trest pro asi třicetiletého Afričana Abdallaha Ibrahima Dialla, který loni v červnu na poli u Lukavce znásilnil a oloupil šestnáctiletou Češku. Původně mu přitom hrozilo až deset let kriminálu. Verdikt soudu hnul žlučí řadě českých politiků a někteří z nich jsou hodně nekompromisní. „Vykastrovat a vyhostit,“ vzkázal třeba šéf SPD Tomio Okamura!

„Dnešní rozsudek soudu: Za znásilnění nezletilé české dívky nelegálním africkým migrantem pouze dva roky včetně započítání vazby, možnosti propuštění v polovině trestu a psychiatrického léčení na naše náklady. Nesouhlasím! VYKASTROVAT A VYHOSTIT,“ napsal Okamura, známý odpůrce migrantů, na Facebook.

Trest, který Abdallah Ibrahim Diallo, neúspěšný žadatel o azyl v Německu, skutečně působí jako mimořádně nízký. Zvlášť vezmeme-li v potaz, že se jeho agresivita stupňuje.

V srpnu 2017 si na německém úřadu stěžoval na ubytování, které v sousední zemi dostal. Žádal o cestovní pas, aby mohl odletět do USA, když mu ho ale úředník odmítl vystavit, vyhrožoval mu smrtí.

Teprve šestnáctiletou dívku znásilnil a oloupil o telefon jen krátce poté, co ho v Drážďanech pustili z vězení, kde byl za ignorování pokut za jízdu v MHD.

Diallovi ovšem soud přičetl k dobru, že podle psychiatra trpí schizofrenií. To, že se dopouští zločinu, si sice uvědomoval, ale ne dost.

„Znásilnění je často trauma na celý život. Moc bych si přála, aby tomu tak v tomto případě nebylo. Je mi z toho smutno, ale zároveň jsem rozčilená. Tento člověk byl odsouzen jen ke dvěma letům vězení. Vím, že jakkoli tvrdý rozsudek je, nemůže nic vrátit zpět. Tady však jde o elementární spravedlnost. Soud konstatuje, že je pachatel psychicky nemocný a vlastně za své bestiální jednání nenese odpovědnost. Tak jednoduše to lze vyřešit? To je výsměch do tváře té dívky i jejím rodičům,“ poznamenala poslankyně a jedna z předních tváří hnutí Trikolóra Zuzana Majerová Zahradníková.

Trest podle mnoha lidí není dostatečný.

Ta zavzpomínala, jak věk dospívání, v němž stále je znásilněná dívka z Litoměřicka, prožívala sama. Také se pozastavila nad tím, že poslankyni za SPD Karle Maříkové nedávno hrozily až tři roky vězení za jedinou větu, ve které přirovnala muslimy k invazivnímu druhu. 

Zde je celé její vyjádření:

Stejně tak trest, který migrant za znásilnění nezletilé dívky vyfasoval, považuje za směšný kolega Majerové Zahradníkové a šéf Trikolóry Václav Klaus mladší.

„Tak to je fakt exemplární trest. Počítám, že kdybych nevyúčtoval stravenky ve Sněmovně nebo tak něco, dostanu tři roky,“ nechápe Klaus.

Rozsudek rozpoutal diskuzi i mezi obyčejnými Čechy. Kromě toho má také zahraniční přesah, informuje o něm třeba jeden z nejčtenějších německých serverů Bild.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 7:56 neděle 4. října 2020. Anketa je uzavřena.

  • 117
  • 56
  • 43
  • 35
  • 32
  • 29