Šok na britské škole: Z patnáctiletého žáka se vyklubal třicetiletý Íránec!

Je to scéna jako ze Šteindlerova filmu Vrať se do hrobu. Dětem na střední škole v britském městě Ipswich přibyl do třídy nový žák exotického původu, stejně jako ostatním mu mělo být patnáct let. Jenže teď se přišlo na to, že se věci mají úplně jinak. Ve skutečnosti jde o přibližně třicetiletého žadatele o azyl z Íránu, který je dokonce i dvojnásobným otcem! Za studenta se vydával proto, aby mohl v zemi žít.

Pořádný šok zažili rodiče žáků jedné ze škol v britském městě Ipswich. S jejich dětmi chodil do třídy chlapec blízkovýchodního vzezření a na první pohled se vše zdálo být v pořádku. Jenže pak jeden z žáků narazil na jeho facebookový profil a nestačil se divit.

Ačkoliv jeho nový spolužák ve třídě tvrdil, že je mu stejně jako ostatním patnáct let, na profilu měl fotografie, které ho zachycují s hustými vousy, chlupatou hrudí či při pití alkoholu. 

Jak informuje například server Daily Mail, sám záhadný cizinec se pak rozhodl kápnout božskou. Přiznal, že je mu 25 let a je dokonce dvojnásobným otcem. Podle všeho je ale i tato informace lživá a muži je kolem 30 let!

Jde totiž o azylanta původem z Íránu, který se do Británie dostal přes Německo, kde žil ve městě Erfurt. Studium má dávno za sebou, už v rodné zemi absolvoval vysokou školu architektury. Za teenagera se měl vydávat proto, že by mu jinak britské úřady azyl neudělily.

Žáci ze školy v britském městě Ipswich se nestačili divit. Za jejich patnáctiletého spolužáka se vydával třicetiletý Íránec!

Škola se okamžitě dostala pod ostrou palbu kritiky. Nejenže třicetiletého migranta přijala, když se o pravém věku Íránce dozvěděli rodiče a situaci se rozhodli s vedením řešit, podle BBC se jednomu z nich mělo dostat odpovědi, že všechny dokumenty žáka jsou v pořádku.

Případ ovšem nabírá ještě další rozměr, a to ten, že si pravděpodobně třicetiletý muž měl dělat zálusk na spolužačky. Jednu z nich prý neustále bombardoval SMS zprávami, a to dokonce i přes noc. Když se ale s problémem svěřila učiteli matematiky, ten jí po přečtení zpráv měl pouze říct, že na nich nevidí nic hrozivého.

Celou záležitost už si převzala policie, která bude zjišťovat mužovu skutečnou identitu. K případu se zatím nechce vyjadřovat. Řada rodičů oznámila, že až do vyřešení celé věci nebude svoje děti do školy posílat.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 17:26 úterý 5. března 2019. Anketa je uzavřena.

  • 44
  • 33
  • 12
  • 7
  • 6
  • 4