Napadla mě, já se bránil! Začal soud s Libyjcem, který u Lukavce znásilnil dívku (15)

V Litoměřicích ve čtvrtek ráno odstartoval soud s Libyjcem Abdallahem Ibrahimem Diallem, který v červnu na poli u Lukavce znásilnil teprve patnáctiletou Češku. Migrant, který v Německu sice nedostal azyl, ale žil tam v tzv. režimu strpění, se hájil hodně podivnou historkou. Dívce prý podal telefon, který jí předtím upadl, a ona ho za to napadla. Jak se na tělo oběti dostalo jeho sperma, už ale vysvětlit nedokázal.

Abdallah Ibrahim Diallo stanul před soudem. Údajně třicetiletý Libyjec, jehož totožnost musely české úřady vypátrat od německých kolegů, měl 18. června na poli u obce Lukavec na Litoměřicku znásilnit teprve patnáctiletou dívku a ještě ji okrást o mobilní telefon.

Podle obžaloby Diallo přicestoval vlakem z Německa, kde sice nedostal azyl, ale zhruba tři roky tam žil v režimu strpění. K oběti měl přistoupit na silnici, chytil ji zezadu za rameno a povalil ji do trávy. Tam ji líbal, pak ji přes její odpor znásilnil, sebral její mobil a odešel.

Policie migranta krátce nato zadržela a poslala do vazby.

Muž s kriminalisty nespolupracoval, svou výpověď tak přednesl až nyní u soudu, a to ve francouzštině. Myslel si prý, že vlakem jede do Francie, pak ale vystoupil a neměl tušení, kde je. Dívce prý u vlaku spadl telefon, on jej sebral a chtěl jí ho podat.

„Ona na to reagovala špatně, jako kdybych byl nějaký zloděj,“ cituje Dialla server Novinky.cz.

Muž, který měl znásilnit dívku nedaleko Lukavce na Litoměřicku, je ve vazbě.

Dívka ho prý dokonce napadla, čemuž se on bránil a snažil se jí vysvětlit, že pouze hledá místo, kde by se mohl najíst.

Soudkyně se ho následně zeptala, jak je podle něj možné, že se na těle dívky našly jeho tělní tekutiny, tedy sperma a sliny. Odpověděl, že k tomu se vyjadřovat nechce, prý ale byl v šoku a nepamatuje si, že by měl s dívkou sex.

Migrantovi nyní za znásilnění hrozí trest odnětí svobody ve výši od dvou do desíti let. Trestně stíhán už byl i v Německu, a to dokonce třikrát. 

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:10 pátek 14. února 2020. Anketa je uzavřena.

  • 61
  • 46
  • 42
  • 38
  • 38
  • 35