Rodina se loučí s vojačkou Míšou: Dojemný vzkaz a pohřeb s vojenskými poctami

Zdaleka nejen českou armádu zahalil minulý týden smutek, když na Sinajském poloostrově nedaleko egyptského letoviska Šarm aš-Šajch při havárii vrtulníku zahynula první česká vojačka na zahraniční misi. Na sympatickou sportovkyni a hasičku Míšu vzpomínaly desítky kamarádů, upřímnou soustrast ale rodině vyjadřovali i lidé, kteří ji neznali. A právě rodina nyní poprvé promluvila. „Vaše společné zážitky nás rozplakaly, ale pomáhají nám pomalu se vyrovnávat se smutnou skutečností,“ vzkázala sestra.

Rotmistryně Michaela Tichá nepřežila tragickou havárii vrtulníku Black Hawk. Spolu s ní na místě zemřelo sedm dalších zahraničních vojáků.

Na sympatickou vojačku, sportovkyni a hasičku začali vzpomínat kamarádi. A popisovali ji jako veselého člověka se srdcem na správném místě.

„Míša byla člověk s nádhernou duší a dokázala svým přístupem k životu rozdávat neskutečnou sílu a radost,“ napsal například kamarád Milan a mnoho dalších se k němu přidalo.

Michaela Tichá

Právě vzpomínky na Míšu jsou tím, co drží nad vodou šokovanou a zasaženou rodinu. Na sociálních sítích se nyní vyjádřila sestra Barbora a jménem Míšiných příbuzných všem dojemně poděkovala.

„Děkujeme vám za dojemné vzkazy a vzpomínky na Michalku, které nás velmi potěšily. Vaše společné zážitky nás rozplakaly, ale pomáhají nám pomalu se vyrovnávat se smutnou skutečností. Bolest z Michalčina odchodu a pocit prázdné náruče se nedají vůbec popsat. Může to pochopit jen ten, kdo sám něco podobného zažil,“ vzkázala sestra.

Vojenský speciál v pátek dopravil do Česka ostatky vojačky Michaely Tiché, která zemřela na zahraniční misi v Egyptě.

Rodina momentálně zařizuje to nejsmutnější, co si lze představit, tedy Míšin pohřeb. Dočká se alespoň pomoci od armády, protože obřad proběhne s vojenskými poctami. Kolegové tak budou mít možnost sympatické vojačce naposledy zasalutovat.

Poslední rozloučení se bude konat v pátek ve strašnickém krematoriu.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:26 pátek 19. března 2021. Anketa je uzavřena.

  • 17
  • 16
  • 15
  • 14
  • 12
  • 11