Lovkyně Míša bude reprezentovat Česko: Chystá se na mistrovství světa snajprů

Je známá především jako sexy lovkyně, která brnká na nervy ochráncům zvířat. A často o ní vycházejí články i v zahraničí, například v britském Daily Mailu. Teď ale Michaela Fialová dost možná opanuje pro změnu sportovní rubriky. Dostala pozvánku do české snajperské reprezentace a pilně se připravuje na mistrovství světa.

O odstřelovačích se běžně mluví v souvislosti s armádou, atraktivní vojenská funkce se ale časem vyvinula i ve sportovní disciplínu. A Michaela, ta měla k střelbě na dálku vždy blízko.

„Dlouho jsem ji trénovala kvůli lovu. Všeobecně jsem se tréninku střelby věnovala vždy poctivě a dlouho jsem chtěla zkusit srovnat svoje dovednosti s ostatními,“ popisuje pro Expres.cz.

„Letos se mi naskytla možnost si vyzkoušet závody v precizní střelbě na ocelové terče,“ dodává Míša, která je známá i tím, že si vydělává peníze prodáváním sexy fotek na OnlyFans (odkaz na její profil ZDE). I když je zvyklá lovit zvířata všeho druhu třeba i v africké divočině, procházkou růžovým sadem pro ni nová sportovní kariéra nebude.

Míša se chlubí odlovenými zvířaty, schytává za to ostrou kritiku.

„Je to mnohem náročnější disciplína, než jsou třeba závody snajprů v tzv. F-Class, protože tam se střílí ze stabilní polohy vleže, zatímco tady se musíte kromě časových limitů popasovat i s velice nestabilními polohami. Navíc vzdálenosti jsou od dvou set metrů do dvanácti set, což je o hodně náročnější než u lovu,“ vysvětluje lovkyně.

Michaela Fialová

Michaela už má za sebou několik soutěží s týmem ST8, nejvíce si považuje medaile z evropské soutěže ve slovenských Čachticích. A pochopitelně také pozvánky do reprezentace.

„Nečekala jsem, že tomu tak propadnu, ale jelikož jsem se dostala i do české reprezentace a chystáme se na mistrovství světa, jsem teď více na střelnici než doma. Snad to dopadne co nejlépe,“ věří Michaela.

Ze Slovenska si odvezla medaili.

Znamená to, že si dává pauzu od lovu zvířat, kvůli němuž byla často terčem kritiky v médiích a leccos si vyslechla i pod fotkami trofejí na Instagramu? Ochránci zvířat se radují marně.

„Určitě s lovem nekončím. Stále je to pro mě hlavně trénink na zdokonalení k mojí práci. Bude ale velká čest reprezentovat naši zemi mezi nejlepšími na světě,“ říká spokojeně Míša.

Z nejznámější české lovkyně je snajperka.

Ta si také klade nemalý cíl. Využít svůj potenciál a známou tvář k tomu, aby se o sportovní odstřelovače více zajímala veřejnost.

„Moc bych si přála, aby náš sport dostával více mediální pozornosti, protože čeští snajpři jsou skutečná elita a patří mezi nejlepší na světě. Důkazem je třeba můj trenér, který vozí z mezinárodních závodů jednu medaili za druhou, a přitom ho tu nikdo nezná,“ krčí rameny Michaela.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:30 čtvrtek 10. listopadu 2022. Anketa je uzavřena.

  • 44
  • 39
  • 17
  • 9
  • 6
  • 4