Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Městský strážník v Berouně zaklekl na teprve čtrnáctiletého chlapce. Prý kvůli roušce

    Na záběrech je vidět údajně teprve čtrnáctiletý chlapec, kterého se snaží zpacifikovat dva strážníci městské policie města Beroun. Jeden z nich mu klečí na krku a vyhrožuje, že mu do očí nastříkají pepřový sprej. Důvod? Podle svědků neměl mít nandanou roušku.

    Vládní opatření se mají pochopitelně dodržovat, při pohledu na zásah berounských strážníků dostáváme ale pocit, že jsme se přesunuli do Ruska. Dva strážníci zaklekli na údajně teprve čtrnáctiletého chlapce, který se podle svědků měl dopustit jenom toho, že neměl nasazenou roušku. A byl, pravda, trošku arogantní.

    „Tohle je hrůza. Městská policie zaklekla na čtrnáctiletého kluka jenom kvůli tomu, že neměl roušku. Použili moc velké násilí na to, že mu je čtrnáct let. Já mám jít na výslech a ukážu tam tohle video,“ zveřejnila na Facebooku Adéla V. zmíněné video.

    Z videa je zřejmé, že dva strážníci komunikují s chlapcem, který v ruce drží basketbalový míč. Ten na ně nijak neútočí, naopak pomalu odchází pryč, strážníci ho ale nenechají a snaží se ho zastavit. V tom začíná být hoch hysterický a začne se bránit.

    „Nesahejte na mě. Tak na mě nesahejte. Nesahejte na mě, vám říkám,“ žádá chlapec strážníky, kteří ho složí na zem.

    „Nechtě mě být, vy pí*usové. Nesahejte na mě. Já se chci uklidnit, takhle mi nepomáháte. Vy jste oba debilové,“ řve hoch na strážníky.

    „Dej ty ruce za záda. Dělej. Já tě vykasruju,“ řve na něj jeden ze strážníků, jehož síly ale na zpacifikování čtrnáctiletého chlapce, který prosí, aby ho pustili, aby se mohl uklidnit, nestačí, a tak si mu klekne na krk.

    „Jděte do prd*le. S*ru vám do huby. Nechte mě být. Chtěl jsem se uklidnit, proto jsem odešel. Chápete?“ snaží se vysvětlit strážníkům chlapec, který stále leží na zemi. Možná v tu chvíli si jeden ze strážníků, jenž byl celou dobu agresivnější, uvědomil, že je zákrok zbytečný, a začal s chlapcem vyjednávat.

    „Neřvi. Nemůžeme tě takhle pustit. Uklidníš se? Přísaháš?“ ptal se.

    Nesmíte na mě sahat. Uklidním se,“ odpověděl chlapec, který ještě slíbil, že nikam neodejde a zůstane na místě. V tomto místě video končí a je jenom vidět, jak strážník chlapci ukazuje, že se mají přesunout jinam.

    Pokusili jsme se kontaktovat velitele berounských strážníků Alexandra Scherbera, od něhož jsme chtěli vysvětlení, co se stalo a zda strážníci chlapce opravdu zpacifikovali jenom proto, že neměl mít nasazenou roušku. Ten nám ale odmítl na naše dotazy odpovědět.

    „Případ vyšetřuje policie, a dokud to nebude ukončeno, nebudeme se vyjadřovat,“ sdělil nám Scherber.

    Také neodpověděl, zda jsou strážníci mimo službu, nebo k tomu neshledal důvod. „Momentálně se k tomu nemůžeme vyjadřovat. Je to vyšetřování Policie České republiky. Předpokládám, že trestní oznámení bylo podané tady v Berouně,“ dodal velitel berounských strážníků a zavěsil.

    Pokusili jsme se kontaktovat i starostku Soňu Chalupovou, která je přímou nadřízenou městských strážníků, ti se tak zpovídají právě jí. Nikdo z kanceláře starostky nám ale do vydání článku na dotazy neodpověděl. Odpověď jsme nezískali ani od státní policie, která by měla případ vyšetřovat.

    Odpovědi jsme se dočkali až po vydání článku, kdy se nám téměř ve stejnou chvíli ozvala jak vrchní inspektorka Jana Šteinerová, tak i paní starostka. 

    „Berounští policisté prověřují případ incidentu na Husově náměstí v Berouně, kdy strážníci městské policie řešili nerespektování vládních nařízení: nenošení roušky nezletilé osoby, která nerespektovala opakovaných výzev strážníků,“ sdělila nám Šteinerová. 

    „Případ řeší Policie ČR, takže k němu nevydáváme žádná vyjádření. Jinak vás osobně žádám, abyste vážil slova, nevíte o případu nic, takže vyčkejte na závěry policie,“ doplnila ji starostka Berouna Soňa Chalupová. 

    Pokud strážníci na chlapce zaklekli opravdu jenom proto, že neměl roušku, je případ je nápadně podobný tomu ze začátku dubna loňského roku, kdy jeden z pražských strážníků dal dívce pěstí do obličeje, i když ho nijak neohrožovala. Tento neadekvátní zákrok ho stál místo. 

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 18:19 pátek 25. června 2021. Anketa je uzavřena.

    • Super
      169
    • Trapas
      68
    • Tvl
      39
    • Haha
      27
    • Cože
      19
    • Sladký
      11
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...