Recesista, který chtěl večírek jako Mynář, vybral už 800 tisíc. Hradní párty přesto nebude!

Když médii proběhla zpráva o Mynářově oslavě narozenin v prostorách Pražského hradu, stížnosti na korupci smetl Jiří Ovčáček s tím, že si příslušné prostory může pronajmout kdokoli, kdo má peníze. A toho se chytil Petr Horký, cestovatel a režisér, a rozhodl se uspořádat vlastní večírek! Jenže to vypadá, že se mu to nepodaří...

Režisér a cestovatel Petr Horký uspořádal kampaň na Startovači, kde je u nás zvykem pořádat různé crowdfundingové kampaně. Hodlal vybrat 400 tisíc korun, které by použil k uspořádání vlastního večírku, který příhodně nazval „Mýdlo na Hradě“. Ten se měl konat v Jižních zahradách Hradu, stejně jako Mynářova oslava, a na internetu bylo možné v předprodeji zakoupit vstupenky.

Nápad se ujal a vybrala se dokonce více než dvojnásobná částka. Večírek se však nejspíš neuskuteční, jak Petr Horký oznámil na facebookovém profilu akce. Jak je to možné? Hradu se párty nejspíš nepozdává. Na to, co konkrétně viděli úředníci z Pražského hradu jako problém, se redakce Expres zeptala přímo Petra Horkého!

„Pakliže mým motivem pro celou akci bylo zjistit, jak je to s hradním papalášismem, a zda platí, že si kýžené prostory skutečně může pronajmout kdokoli, pak se limitně blížím k jasné odpovědi,“ uvedl Horký. Jakou odpověď dostal tým Mýdla na Hradě na žádost o pronájem?

Petr Horký chtěl mít na Hradě párty jako Vráťa Mynář.

„Akce byla povolena, ale buď pro míň lidí, anebo jinde, anebo jindy. Tedy v Jižních zahradách smíme být, jen pokud nás bude maximálně 150. Nechápu důvod, když tam byly už pořádané akce s mnohem větším počtem návštěvníků. Dále mi nabídli alternativní prostory, které jsou v daném termínu například obsazené. A konečně mi nabídli jako alternativu zahradu mezi Míčovnou a Letohrádkem královny Anny. Ale na tomto místě pan Mynář oslavu neměl a o tomto místě se nehovořilo v televizní reportáži, kde pan Ovčáček řekl, že se mohou lidé složit a udělat si oslavu sami,“ odpověděl režisér, který celou recesistickou akci vymyslel a na dobrovolnou sbírku vybral už přes 800 tisíc korun.

Petr Horký chtěl mít na Hradě párty jako Vráťa Mynář.

Jak to tak vypadá, Jiří Ovčáček nemluvil tak docela pravdu, když v reportáži Jižní zahrady v podstatě nabídl k pronájmu komukoli, kdo zaplatí. Anebo je to celé jinak? Kdoví...

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:54 úterý 19. prosince 2017. Anketa je uzavřena.

  • 29
  • 14
  • 12
  • 11
  • 10
  • 8