Výhodná smlouva Harryho a Meghan: Za mluvení o genderu dostanou 30 milionů korun!

Dosud pořádně neměli ani na vlastní ochranku a chtěli ji financovat z kapes daňových poplatníků, teď se ale zdá, že se Harrymu a Meghan svítá na lepší časy. Podepsali smlouvu u světoznámé řečnické agentury Harry Walker Agency, která jim bude zařizovat proslovy na akcích nejrůznějších organizací, obchodních fórech a podobně. Řečnit by měli o tématech, jako je rasová spravedlnost, genderová rovnost nebo životní prostředí. Podle odborníka by si za jeden takový proslov mohli přijít až na milion liber, což je v přepočtu bezmála 30 milionů korun!

Agentura Harry Walker Agency zastupuje celou řadu světových celebrit, jako je bývalý americký prezident Barack Obama, manželé Clintonovi, Oprah Winfreyová nebo tenistky Williamsovy. 

Harry s Meghan nepochybně smlouvu podepsali s vidinou toho, že jim spolupráce pomůže zafinancovat nákladný život v L. A., kam se uchýlili do honosného sídla za zhruba 445 milionů korun. Po útěku z královské rodiny o příjem přišli. 

Podle Los Angeles Times by se dvojice měla na základě spolupráce s agenturou účastnit nejrůznějších diskuzí či pronášet proslovy na fórech komunit, organizací a společností.

Měli by se věnovat tématům, o nichž zvládne pár desítek minut v kuse plkat kterýkoliv aktivista, jako je třeba rovnost pohlaví, rasová diskriminace nebo problémy znečišťování životního prostředí. Zároveň by se neměli vyjadřovat o životě v královské rodině.

Princ Harry a Meghan Markle

Podle odhadu PR odborníka Marka Borkowského by si oba mohli proslovy vydělávat klidně i milion liber za jednu akci, tedy v přepočtu téměř 30 milion korun.

„Překvapilo mě, že to neudělali už dříve. Bude to pro ně jeden z větších finančních příjmů. Řečnické prostředí je pro ně přirozeným a bezpečným místem k výdělku. A dělají to v Americe, ta je místem, kde jsou v tomhle peníze,“ řekl Borkowski.

Malou ochutnávkou pro pár bylo, když Harry v únoru vystoupil na soukromé události bankovního gigantu JP Morgan. Projevem si přišel na tři čtvrtě milionu liber, tedy zhruba na 22 milionů korun.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:30 pátek 23. října 2020. Anketa je uzavřena.

  • 87
  • 38
  • 36
  • 34
  • 29
  • 25