Kovboj Woody, jehož žena čeká dvojčata. Kdo je řidič kamionu, kde umrzlo 39 migrantů?

Třicet devět migrantů z Číny cestovalo v chladicím kontejneru kamionu. Všichni zemřeli strašnou smrtí. Vůz měl řídit pětadvacetiletý řidič Maurice „Mo“ Robinson. Britská policie ho okamžitě zadržela. Muž je podezřelý z vraždy. Zatím není zřejmé, jestli Robinson o lidech v kamionu věděl. Podle dostupných informací to ale vypadá, že se k tomu tento usměvavý chlapík stylizující se do amerického kovboje přimotal jako slepý k houslím.

Maurice „Mo“ Robinson pochází ze Severního Irska. Působí jako obyčejný kluk, jeho kamarádi podle britských médií přísahají, že je nevinný a o lidech v kamionu neměl tušení.

Soudě podle jeho fotek na sociálních sítích, rád nosí klobouk a obléká se jako kovboj. Podle kamarádů, kteří mu přezdívají Woody (podle postavičky kovboje Woodyho z Toy Story, pozn. red.), Maurice není žádný zloduch, ale spíše komická postavička.

„Je to můj kamarád, velmi dobrý kamarád, a na sto procent je nevinný,“ řekl pro britský deník Mirror jeden z Robinsonových přátel. 

Robinson je v současné době ve vazbě a policisté zjišťují, zda měl na smrti 39 lidí podíl. Zatím to vypadá, že usměvavý Ir o migrantech v kamionu nejspíše nevěděl. 

Maurice „Mo“ Robinson byl za volantem kamionu, ve kterém bylo 39 mrtvol.

Veselý a vzorný chlapík, co miluje svoji práci

V jeho prospěch hraje, že nemá žádný škraloup z minulosti. Známí ho popisují jako typického dobráka a pohodáře. Robinsonův otec je trenérem amatérského fotbalového týmu.

Robinson vystudoval střední školu a od svých dvaceti let se živí jako řidič kamionu. Tuto práci očividně miluje. Na sociálních sítích se často chlubil fotkami z cest, na kterých se vždy usmívá jako sluníčko či vtipně pózuje.

Práci kamioňáka Maurice miloval.

Partnerka čeká dvojčata, v jeho domě policisté podnikli razii

Britský server Mail Online uvedl, že Robinson žil s těhotnou přítelkyní, která čeká dvojčata a živí se jako kadeřnice.

Maurice „Mo“ Robinson žil se svou těhotnou přítelkyní.

V noci na čtvrtek britští policisté prohledali dva domy v Severním Irsku. V jednom z nich Robinson žije. 

Výsledek této razie zatím není známý. Kriminalisté pátrají po pašeráckém gangu, který má být napojený na bulharské město Varna. Právě tam byl totiž kamion registrován.

Maurice „Mo“ Robinson na sociálních sítích často sdílel fotografie a videa ze svých cest.

Stal se Robinson obětí pašeráckého gangu?

Robinson měl svůj dům opustit už v sobotu ráno. Nejspíše jel poté kamionem do Dublinu, kde se nalodil na trajekt směřující do Walesu. 

Odtamtud pokračoval do Londýna, odkud odjel do Purfleetu. Až tam měl vyzvednout návěs, který do přístavu dorazil z belgického Zeebrugge v noci na středu.

Těla 38 dospělých a jednoho teenagera našla britská policie v hrabství Essex v noci z úterý na středu. Podle belgické prokuratury dorazil návěs v úterý ve 14:49 SELČ do přístavu v belgickém městě Zeebrugge a ještě v ten den jej na lodi opustil. 

Do jihoanglického přístavu Purfleet dorazil podle britské policie ve středu krátce po 01:00 SELČ. Těla v chladírenském návěsu policisté našli v Graysu kolem 02:40 SELČ.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 17:39 pátek 21. února 2020. Anketa je uzavřena.

  • 48
  • 41
  • 39
  • 36
  • 35
  • 34