ČT, do čeho jste mě to donutili? Matylda byla největší bizár debaty, teď baví Twitter

Včerejší velká předvolební debata České televize schytává převážně negativní reakce, lidem vadí útočná Světlana Witowská i stále dokola se opakující témata. Vůbec největší ohlasy si ale vysloužila virtuální moderátorka Matylda, která všem lídrům položila jednu otázku, kterou pro ně vygenerovala umělá inteligence. Za podivnou vsuvku je Česká televize terčem posměchu, zato Matylda válí dál. Na Twitteru se objevil parodující účet, který si střílí z ČT i jednotlivých lídrů.

Směrem k umělé inteligenci Matyldě padají kritické komentáře, lidé ji označují za největší bizár nepříliš povedené debaty. 

Lídry jednotlivých politických subjektů otázkami uvedla do rozpaků. Nejlépe se s Matyldou vypořádal Tomio Okamura, který jí vysekl kompliment a uvedl, že je zajímavé, jak jsou roboti ve světě převážně vyobrazováni jako pohledné ženy. 

Český Twitter pak odboural příspěvek, který se na něm objevil právě jménem robotky z České televize.

„Proč mi přišlo, že mě Okamura balil?“ zeptala se Matylda a nasbírala dva tisíce srdíček.

Tím ale legrace neskončila. Matylda například spílala České televizi, že ji do něčeho podobného, jako je předvolební debata, uvrtala. 

Když zase šéfka Trikolóry Zuzana Majerová Zahradníková vyzvala diváky, aby zavřeli oči a představili si dobu před dvěma lety, kterou jim hodlá po volbách vrátit, začala Matylda volat o pomoc, že nic nevidí.

Zanedlouho zase sdílela příspěvek, který ji podpořil v kandidatuře na ředitelku České televize.

Na Twitteru zatím Matylda sype otázky i humorné příspěvky z rukávu dál. Kdoví, třeba si v moderátorském týmu ČT najde místo.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 10:57 pátek 4. února 2022. Anketa je uzavřena.

  • 67
  • 42
  • 15
  • 7
  • 7
  • 5