Aktivista Bulíř měl lhát o Ukrajině, vojáci ho zbili. Zdechovský: Domů s rozbitou hubou!

Vyrazil na Ukrajinu, prý jako český dobrovolník bojovat proti Rusům. Kontroverzní aktivista Matouš Bulíř, který v minulosti dostal podmínku za protiromské cedule u památníku v Letech, ale ve skutečnosti krmil svoje sledující zprávami o tom, jaká na Ukrajině panuje bída, či třeba tvrdil, že pomáhat této napadené zemi jsou vyhozené peníze, protože armáda ani západní techniku nevyužívá. Jenže takové podkopávaní morálky se vůbec nelíbilo českým dobrovolníkům, kteří na rozdíl od Bulíře doopravdy bojují. Ti si ho našli a poslali ho zpátky do Česka s pořádnou výslužkou.

Na sociálních sítích se objevila fotografie, screenshot z videa, na které dostává Matouš Bulíř od českých vojáků lekci.

Stejně tak je k dispozici audionahrávka, na níž se jiný dobrovolník Bulíře ptá, co na Ukrajině pohledává, proč lže na internetu a jaké jsou jeho zkušenosti z boje. Aktivista se zmůže akorát na to, že jednou vystřelil ze samopalu AK-47, je ale zřejmé, že skutečný boj nezažil.

„Řešíme to, protože jsi kun*a! Co se krčíš, ty zm*de? Sedni si, bavím se s tebou. Co si honíš ego ve videích? Říkal jsi tam, ať přijedou a vysvětlí tvoje názory. Tak se tě ptám a konfrontuju se s tím,“ říká Bulířovi ostře ve videu jiný Čech.

„Viděl jsi nějakou západní techniku? Kde bys ji asi viděl, když jsi nikde nebyl a nic jsi nedělal? Kritizuješ to, o čem víš úplné h*vno!“ zaznívá také na záznamu.

Aktivista Matouš Bulíř

Z Bulířova hlasu je cítit strach, odpovídá tiše. Podle závěru nahrávky i podle zpráv na sociálních sítích od zasvěcených osob dostal aktivista následně od českých dobrovolníků na Ukrajině nakládačku. Pak ho poslali domů.

Válka se Zdechovským

Bulířův ukrajinský příběh má ještě jednu zajímavou dějovou linku. Na sociálních sítích se několik posledních dní ostře hádal s českým europoslancem Tomášem Zdechovským, který je členem aktivních záloh.

Zdechovský se snažil dokázat, že je Bulíř lhář, který ve skutečnosti na Ukrajině ani není a videa si točí na zahradě. Aktivista kontroval, ať se europoslanec ukáže a přijede na Ukrajinu za ním. Takto si vyměnili několik zpráv.

Právě Tomáš Zdechovský neskrývá radost z toho, jak Matouš Bulíř dopadl.

„Viděl jsem, že jede zpět s rozbitou hubou. Na Ukrajině asi jeho lžím neuvěřili,“ napsala nejprve jedna z nejvýraznějších tváří lidovců.

„Lež má krátké nohy a některá ještě kratší. O tom se mohl přesvědčit Matouš Bulíř na vlastní kůži. Jeho lež o bojovníkovi z Ukrajiny brzy praskla. Od Čechů, kteří na rozdíl od něj na Ukrajině skutečně působí, dostal za svá lživá tvrzení podle všeho výprask. Ihned poté, co se přiznal ke svým lžím, jel zpět domů. Bulíř již minulosti dostal podmínku za protiromské cedule u památníku v Letech a tohle byla jen další povedená akcička z jeho dílny,“ rozepsal se později Zdechovský.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:30 pátek 14. července 2023. Anketa je uzavřena.

  • 117
  • 82
  • 20
  • 19
  • 8
  • 8