Stropnický o terorismu: „Je to přeceňovaná hrozba!“ Proč si to šéf Zelených myslí?

Volby se blíží a lídři jednotlivých partají tak logicky dostávají nespočet prostoru v médiích. Předseda Strany zelených Matěj Stropnický v jednom z posledních rozhovorů vysvětlil, proč je podle něj hrozba terorismu přeceňována.

Teroristických útoků v Evropě neustále přibývá a není tak divu, že se lidé po celém světě každým dnem více a více bojí toho, že si zradikalizovaní atentátníci vyberou jejich destinaci.

Matěj Stropnický, předseda Strany zelených, tento strach sice chápe, podle něj je ale hrozba terorismu přeceňovaná.

„Ty hrozby samozřejmě existují. Terorismus je neoddiskutovatelná konstanta současného světa. Ale je to hrozba, která je přeceňovaná,“ svěřil se pro server iRozhlas.cz Stropnický.

Syn ministra obrany dále vysvětlil, proč je podle něj hrozba terorismu tak přeceňována. „Jednak v rozsahu, jednak ve své ničivosti, když to mám tak říct. A také v tom, jakými prostředky jí lze čelit,“ vysvětlil čtyřiatřicetiletý politik.

Stropnický také uvedl, že ideální cestou rozhodně není to, aby každý občan v zemi měl zbraň. 

„To, že bychom se lépe ubránili jako každý jednotlivec ve chvíli, kdy bude každý držitelem zbrojního průkazu a bude legálně nosit zbraň, je iluze. To je prostě představa úplně nesmyslná,“ zakončil rozhovor Stropnický. 

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 16:18 sobota 20. ledna 2018. Anketa je uzavřena.

  • 34
  • 9
  • 7
  • 6
  • 5
  • 5