Minimální mzda 15 tisíc, uprchlíky ano a Airbnb danit. To chce Matěj Stropnický

Předvolební průzkumy ukazují, že Matěj Stropnický a jeho Strana zelených mají pořádný problém. Pokud se předpoklady vyplní, tak je bude volit kolem dvou procent voličů. Po nových prohlášeních lídra této partaje to nejspíše nebude o moc lepší. V Událostech, komentářích předseda Zelených Matěj Stropnický odpověděl na několik anketních otázek. Podle svých slov by například zdanil Airbnb.

Strana zelených nezažívá zrovna nejlepší období. V předvolebním průzkumu CVVM se ukázalo, že této partaji by v současné době věnovala svůj hlas necelá dvě procenta voličů.

Šéf Zelených Matěj Stropnický možná odehnal další voliče tím, že se v nedávné minulosti ne zrovna ideálně vyjádřil ohledně terorismu„Je to přeceňovaná hrozba,“ řekl čtyřiatřicetiletý politik pro iRozhlas.cz.

Týden na to byl Stropnický zase hostem v pořadu České televize Události, komentáře. I zde vyřkl několik kontroverzních prohlášení.

Mimo jiné byl pro přijetí eura i uprchlíků. „Pokud na tom bude shoda celé Evropské unie, tak v nějakém přiměřeném počtu má Česká republika nést také svůj díl odpovědnosti. Ano, jsem pro,“ sdělil v pořadu Stropnický.

Mladý lídr Zelených v pořadu také oznámil, že minimální mzdu by si představoval 15 tisíc korun a líbilo by se mu zdanění Airbnb.

„Zejména ve velkých městech je to velmi rozšířený způsob krátkodobých pronájmů bytů, což je jedna z podstatných příčin toho, proč dramaticky rostou ceny bydlení, protože ve chvíli, kdy jsou dostupné hypotéky, nízké úrokové sazby, tak celá řada lidí si mohla na investici koupit právě třetí, čtvrtou, pátou nemovitost, a tím pádem na trhu najednou přestává být bydlení dostupné,“ vysvětlil Stropnický.

Bude jistě zajímavé sledovat, jak na odvážná tvrzení Matěje Stropnického zareagují voliči. Už před časem se Expresu svěřil se svým názorem politolog Matěj Trávníček, podle něhož voliči Zelených přecházejí k Bartošovým Pirátům.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:01 sobota 27. ledna 2018. Anketa je uzavřena.

  • 95
  • 22
  • 19
  • 14
  • 13
  • 9