Stropnický dostal laso od ČSSD a uvažuje o kandidatuře: Chci, aby levice k něčemu byla!

Posilu jako hrom lákají před volbami do svých řad sociální demokraté. Nabídka na kandidaturu v jejich barvách leží na stole Matěji Stropnickému, někdejšímu šéfovi Strany zelených. A ten o ní důkladně uvažuje! Ostatně před pár dny se rozplýval nad ministryní práce a sociálních věcí s tím, že jejímu odhodlanému pohledu rozhodně věří.

Pro skomírající sociální demokraty, kterým je věštěn boj o pětiprocentní hranici, by to byla posila jako hrom.

Stropnický už dávno neplatí za modlu liberálů, svoje postoje a názory obrousil. Navíc je z něj teď spíše celebrita ze zámku. 

A nedávnou účastí v reality show Výměna manželek si naklonil pomalu celý národ, který ho dříve nemohl vystát.

„Nabídku jsem dostal, ale zatím ji zvažuji,“ prozradil Stropnický pro TN.cz a netajil se tím, že by měl ve velké straně konečně šanci prosazovat svoje názory.

„Kladu si otázku, kdo zaplatí za covid-19: je tu velká díra ve veřejném rozpočtu a já se obávám, aby nebyla snaha zvyšovat DPH a všechno přesunout na obyčejné lidi. Cítím, že tady ta tendence bude,“ vysvětlil, proč o nabídce reálně uvažuje.

Matěj Stropnický

Kde se spojení Stropnického s ČSSD vzalo? Mladý politik už reálně se stranou spolupracuje, je poradcem ministryně práce a sociálních věcí Jany Maláčové.

A nejen to. Její práce mu zároveň velmi imponuje a očividně by se rád stal rovnou i jejím parťákem!

„Tomuhle pohledu Jany Maláčové na schodech ministerstva práce já věřím, nemůžu si pomoci. Je v něm to odhodlání čelit nepřízni peněz a moci a bohatství a byznysu a jeho médií dneska na levici ‚ve funkcích‘ u nás jinak vlastně neexistující,“ napsal před pár dny Stropnický na Facebooku a přidal fotku s portrétem Maláčové.

„Když mě Jana před několika měsíci oslovila s tím, že by se chtěla seznámit a probrat názory na různé otázky, šel jsem. A protože jsem pro zvyšování minimální mzdy a spravedlivé důchody a obnovení dodržování zákoníku práce a kratší pracovní dobu a přísnost na koncerny a vyplácení nemocenské a taky pro co nejvyšší digitální daň, se kterou přišla u nás právě ona, a nevidím nikoho jiného, kdo by za to vážně bojoval a měl výsledky, tak pro ni dělám,“ uvedl, jak se k práci pro ministryni dostal.

„Vymýšlíme, jak na to, aby levice zase lidem k něčemu byla. Protože o tom, jestli k něčemu je, dneska právem mnozí pochybují,“ dodal.

Objeví se na kandidátce Hamáčkovy strany pro podzimní volby? Jasno by mělo být během následujících dnů či týdnů!

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 17:47 čtvrtek 23. září 2021. Anketa je uzavřena.

  • 10
  • 10
  • 8
  • 2
  • 1
  • 1