Nejsem detektiv, ale dejte mi klidně pokutu, hájí přepadovku ve fabrice Stropnický

Když jsem se přestěhoval na venkov, začal jsem některé věci vidět jinak, hájí se Matěj Stropnický, který se s ministryní Janou Maláčovou po boku inspektorů práce vypravil do jedné z fabrik v severních Čechách. „Musel jsem něco udělat, aby si lidé neřekli, že jsem dostal nějakou trafiku,“ hájil se v rozhovoru pro DVTV.

„Jsem zvyklý se pouštět do podobných projektů, snažíme se dělat všechno pro to, aby se ČSSD vrátila důvěra,“ řekl Matěj Stropnický moderátorce Daniele Drtinové v DVTV poté, co se ho zeptala na to, jestli nenastoupil na potápějící se loď, když za ni hodlá kandidovat.

Promluvil také o kontrole ve výrobním závodě, které se spolu s inspektory práce zúčastnil. „S paní ministryní Janou Maláčovou jsme tam byli proto, abychom se podívali, jak vypadá inspekce Ministerstva práce a sociálních věcí,“ obhajoval se někdejší šéf Strany zelených, jehož účast při kontrole vzbudila velmi bouřlivé ohlasy a poznámky ohledně volební kampaně.

„Zaměstnanci nemají jistotu, že se někdo bude bít o jejich práva. Třeba jako je délka pracovní doby navázaná na mzdu. Pracovní právo jako by ani neplatilo,“ vysvětloval pohnutky, které ho do závodu zavedly. 

„Nikoho jsem se nedotazoval na pracovní podmínky. Vstoupili jsme tam, legitimovali se, ředitel nás provedl po hale. Neřekl nám, že nesmíme mluvit se zaměstnanci, já jsem se s nimi chtěl pozdravit,“ hájil se politik.

„Jen papaláš by kolem nich chodil a nepozdravil. Vyfotil jsem se venku na parkovišti. Když člověk chce prosadit změnu, je dobré vidět, jak to probíhá,“ doplnil Stropnický, který v minulosti ČSSD několikrát dost nevybíravě kritizoval a o Janu Hamáčkovi řekl, že jde na ruku korporátům.

„Jestli jsem udělal fotografii zevnitř, dejte mi za ni pokutu,“ nabídl poradce Maláčové s tím, že do kontrol prý nijak nezasahovali. 

„Já se nešel dívat na to, co tam nefunguje. My nic pro politické cíle nezneužili, jen jsme na ty kontroly chtěli upozornit,“ řekl moderátorce, která se ho opakovaně ptala na důvody, proč se do továrny také vypravil, když není úředník a inspektor práce.

„Na jednoho člověka je toho na MPSV mnoho, zasloužilo by si rozdělit, já jsem tu od března, tak jsem musel něco udělat, aby si lidé neřekli, že Stropnický má zase nějakou trafiku,“ vysvětlil Stropnický, který svou šéfku srdnatě hájí coby neohrožený rytíř.

„Jana Maláčová je poctivá, já jí věřím, to je v politice málokdy, to se nestává často. Identifikuji se s 90 procenty programu. Na kandidátce jsem jako host a jako host se tam budu chovat. O alibismu nemůže být řeč,“ dodal v rozhovoru pro DVTV majitel zámku v Osečanech na Sedlčansku, který má rád výzvy, i proto se k ČSSD přidal.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 11:22 sobota 20. listopadu 2021. Anketa je uzavřena.

  • 35
  • 18
  • 12
  • 7
  • 4
  • 4