Zemřel nejznámější bezdomovec Majsner: Z pusy mu lezli mravenci, popsal Bejr

Česko přišlo o svého nejslavnějšího bezdomovce. Miroslav Švanda, přezdívaný Majsner, zahynul v sobotu dopoledne ve stanovém městečku v Pardubicích. Smutnou zprávu Expresu potvrdil jeho kamarád a kontroverzní youtuber Aleš Bejr, který Majsnera proslavil. „Zemřel přesně tak, jak si předpověděl,“ řekl nám holohlavý showman.

O smrti bezdomovce Miroslava Švandy alias Majsnera informoval Aleš Bejr na sociálních sítích. 

Vzhledem k tomu, že pardubický youtuber rád dělá takzvané pranky, Majsnerův skon jsme si raději ověřili u pardubické záchranné služby.

„Můžeme potvrdit, že jsme poblíž uvedené lokality zasahovali 13. června u úmrtí osoby,“ sdělil nám tiskový mluvčí Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje Aleš Malý.

Youtuber Aleš Bejr se o Majsnerově smrti dozvěděl od ostatních bezdomovců ze stanového městečka. Když Bejr na místo dorazil, byl prý Švanda už několik hodin mrtvý.

„Byl mrtvý delší dobu. Ležel na břiše, když se otočil, z pusy mu lezli mravenci a brouci. Měl tam krev a prý předtím zvracel. Možná se udusil zvratky, možná měl ale třeba infarkt. S ostatními bezdomovci popíjeli, on usnul a ležel na zádech. Oni ho budili, jeden z bezdomovců mu prý nalil do pusy rum, on zvracel, pak ho otočili na břicho, přikryli plachtou a šli chrápat. Pak zjistili, že je mrtvý,“ popisuje Bejr.

„Byl jsem tam rychleji než záchranka, nikdo ho ani neotočil na záda, že na něj nebudou sahat. Já jsem ho tedy alespoň otočil na záda, podle mě už byl mrtvý určitě tak dvě hodiny. Byl úplně fialový, tvrdý a měl zkroucenou ruku. Létaly nad ním mouchy. Ostatní bezdomovci mu nepomohli,“ dodává youtuber.

Bejr a Majsner během dovolené v Egyptě

Zajímavé je, že před časem zemřel jiný „Bejrův bezdomovec“, chlapík s přezdívkou Monty. Tomu tehdy odmítl pomoci právě Majsner. „To, co udělal Montymu, se mu teď vrátilo,“ říká Bejr.

Pohřeb nebude, nepřeje si to rodina

Fanoušků má Majsner požehnaně, ti se ale pohřbu slavného bezdomovce pravděpodobně nedočkají. Podle Bejra si totiž velký pohřeb nepřeje jeho sestra.

„Ona nechce žádný velký veřejný pohřeb, nechce to medializovat. Neměli mezi sebou příliš dobré vztahy. Když jsem mu zařizoval byt, slíbil jí, že bude chodit do práce, a na vše se vysral. Na druhou stranu ale své sestře z každé naší výpravy volal. Ona mu říkala, ať se dá dohromady, a on se vždy smál, že má most a ulici a tam taky umře. Jak chtěl, tak dopadl,“ míní Bejr.

Šílené cesty po světě bavily český internet

Youtuber se místo pohřbu tedy rozhodl uspořádat alespoň jakýsi smuteční pochod v Pardubicích. Očekává se účast až několika stovek lidí. 

Youtuber Aleš Bejr se pardubickým bezdomovcům začal věnovat před několika lety. Z partičky opilců si nejvíce oblíbil Miroslava Švandu, chlapíka s křivým nosem, kterého Bejr přejmenoval na „Majsnera“.

S Majsnerem holohlavý youtuber několikrát vycestoval za hranice. 

Byli společně v Emirátech či v Egyptě. Všude se chovali jako smyslů zbavení. Majsner si užíval neomezeného přísunu milovaného rumu a byl každý den na mol. 

„Vyjeli jsme na Burdž Chalífu, on je první bezdomovec na světě, který se tam dostal. Stálo to 3500 korun pro jednoho. Byli jsme na nejvyšší budově světa a on se odmítl podívat z okna, byl totiž uražený, protože si nemohl dát pivo. Měl u sebe whisky, ale tu mu zabavili,“ zavzpomínal na svého kamaráda Bejr.

Ve videu si můžete připomenout Majsnerův výstup v pořadu Telebrity.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 16:47 úterý 13. října 2020. Anketa je uzavřena.

  • 329
  • 115
  • 88
  • 47
  • 40
  • 38