Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Kam Fiala (nechce a) nemůže, pošle Kupku: Ministr dopravy řeší už i ceny potravin

    Ne snad že by měl málo práce. Coby ministr dopravy jí má Martin Kupka (ODS) víc než dost. A naložili mu další! Po debaklu s výletem do Německa korunovaném nákupem nutelly se premiér Petr Fiala evidentně rozhodl, že bude lepší, když se na čas upozadí. Po návratu z Afriky se hodil marod a ani po uzdravení se nikam nehrne. Raději za sebe posílá svého místopředsedu, který se vyjadřuje už i k cenám potravin a vyhrožuje řetězcům.

    „Doufám, že ceny se zvedat nebudou. Je třeba vzkázat řetězcům, aby vnímaly situaci, ve které se Česko nachází. Pokud do snížené míry inflace, kterou očekává Česká národní banka, zasáhnou řetězce zvýšením cen, aniž by k tomu měly důvod, mohou ohrozit samy sebe,“ varoval ministr dopravy Martin Kupka (ODS) v Partii Terezii Tománkové. Zároveň jim pohrozil sankcemi, které je budou bolet.

    „Pokud řetězce zvednou ceny, můžou za to být pokutovány,“ doplnil místopředseda ODS a oznámil, že ministr zemědělství Marek Výborný v úterý chystá schůzku s Úřadem pro ochranu hospodářské soutěže (ÚHOS), kde se chtějí domluvit na dalších krocích.

    Odvolával se přitom na některé země EU, které se k podobnému kroku odhodlaly, například Francii.

    Hostem Partie Terezie Tománkové byl i ministr dopravy Martin Kupka (ODS).

    Hosty Partie Terezie Tománkové byli Martin Kupka (ODS) a Martin Kolovratník (ANO).

    „Závidím ministru Kupkovi jeho optimismus a víru v to, že se ceny nezvednou. Slyším poprvé, že ministr zemědělství Výborný bude jednat s antimonopolním úřadem. V jednom z posledních rozhovorů Výborný řekl, že nemá křišťálovou kouli a že neví, jestli se ceny zvýší nebo sníží,“ oponoval stínový ministr dopravy a poslanec hnutí ANO Martin Kolovratník.

    „Jeden z poradců pana premiéra, pan Křeček tuším, v letošním roce říkal, ať jezdíme do Polska. Takže jezděte do Polska, jezděte do Německa, německá IKEA je levnější s německými platy. To je výsledek hospodaření této vlády. Prostě zklamáváte a selháváte,“ shrnul v Partii Terezie Tománkové.

    Kyselé okurky
    Flora

    Zástupci řetězců se Kupkovým výhrůžkám vysmáli. „Na to jsme zvyklí. Možná by se měl ministr dopravy seznámit se závěry šetření ÚOHS. Kdyby je znal, možná by mluvil jinak,“ nechal se slyšet prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu Tomáš Prouza s tím, že Úřad pro ochranu hospodářské soutěže žádnou kartelovou dohodu ani nepřiměřené marže nezjistil.

    Zatím to vypadá, že Kupka na popud Petra Fialy a jeho crew jen pouští hrůzu, aby od toho všeho marasmu odvedl pozornost a vzbudil dojem, že vláda jedná a není jí lhostejné, co se v Česku a co si lidé myslí. Což by tedy pro premiéra nebyla příliš dobrá vizitka...

    Fotogalerie