Největší lotr politiky? Chovanec! Kalousek je grázl, co dojel na Babiše, říká Komárek

Bývalý poslanec a publicista Martin Komárek na sebe koncem minulého roku upozornil zajímavou knihou o prezidentovi republiky Miloši Zemanovi. Jako někdejší aktivní politik se v Poslanecké sněmovně mohl zblízka seznámit s mnoha postavami politické scény a možná vás nepřekvapí, koho považuje za nejhorší a nebezpečnou postavu.

Do parlamentu by se prý klidně mohlo losovat, nikoliv volit, a vyšlo by to nastejno. „Devadesát procent činností, které tam děláte, jsou zbytečné,“ říká Martin Komárek v rozhovoru XTV s tím, že se v poslaneckých lavicích především mrhá časem.

„Parlament není pojistka, ale brzda demokracie a vývoje společnosti. Je to nefungující stroj. Demokracie není, když dvacet hejhulů má přednostní právo a dvě tři hodiny tam žvaní. Ale ne proto, aby říkali něco k věci, ale aby uráželi ty ostatní hejhuly. Je to úžasné panoptikum,“ přibližuje syn prognostika svou zkušenost ze zákonodárné instituce.

Podraz je podle Komárka hlavní pracovní nástroj politika, děje se zcela běžně a dohody se nedodržují. Přesto se najde jeden z politiků, který nad ostatními svou bezpáteřností a absencí pozitivních charakterových vlastností vyniká, i když jinak prý nemá smysl politiky zobecňovat.

„Největší lotr byl podle mě pan Chovanec, který nedodržuje vůbec nic a jeho hry jsou ještě za hranou toho, co se hraje. Ten člověk na mě působil velice nebezpečně a uvidíme, jestli to ještě někam dotáhne. On je známý tím, že byl dvojitý zrádce už v tom lánském spiknutí, což mu vyneslo ministra vnitra,“ nešetří Sobotkovu pravou ruku Komárek.

Jako dalšího jmenuje Miroslava Kalouska a odhaluje, co bylo jeho největší politickou ambicí a průšvihem. Vymyslel si skvělý plán, jak se stát předsedou vlády, ale nějak to nevyšlo, což nemůže dodnes pochopit.

„Kalousek je sympatický grázl. Ale on udělal životní chybu, která ho stála možné premiérství. Od počátku, když ještě ANO mělo kolem 5 %, postavil celou svou identitu na tom, že bude Antibabiš. A čím víc Babiš rostl, tím víc se Antibabiš umenšoval a nakonec v té politické sázce neuspěl. To ho stálo předsedu vlády, po kterém bytostně toužil a kvůli čemuž si tu TOPku vymyslel a nastrčil si tam pana Schwarzenberga.“

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 16:54 středa 8. srpna 2018. Anketa je uzavřena.

  • 83
  • 11
  • 9
  • 9
  • 8
  • 7