Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Martin Dejdar se k Zemanovi otočil zády a znovu se ocitl na pranýři

    Jako Alenka v říši divů si může připadat herec a moderátor Martin Dejdar. Když se v roce 2013 v první přímé prezidenta vyjádřil ve prospěch Miloše Zemana a podpořil ho, distancovali se od něho nejbližší spolupracovníci i kamarádi. O dalších pět let později vyjádřil obavu o demokratické směřování naší země a je opět terčem nevybíravých komentářů.

    Herec Martin Dejdar je pod palbou příznivců Miloše Zemana poté, co se v rozhovoru rozhlasové stanice Český rozhlas Plus vyjádřil s obavami o budoucnost naší země.

    „Tíží mě, že se nemůžeme momentálně vůbec cítit svobodní v zemi, která by být svobodná měla. Domnívám se, že útok a ohrožení demokracie tady u nás skutečně funguje. Myslím si, že je to skutečně jen a jen na nás, abychom si nějakým způsobem řekli, jestli dál chceme trpět tyto věci, anebo se o naši demokracii znovu popereme,“ řekl herec Ypsilonky.

    Ve svých úvahách jde mnohem dále a myslí si, že aktuální problémy domácí politické scény lze řešit demonstracemi: „Vůbec bych neměl problém udělat opak, co říkají vládní činitelé, že jsou zbytečná shromáždění a protesty. Je to jediný způsob, kterým máme vyjádřit svou nespokojenost, protože my ty politiky zvolíme, ale pak už s tím nemůžeme nic dělat. Vůbec se nebojme vyjádřit svůj názor.“

    Tím ovšem zvedl vlnu nevole opačného tábora, který považuje současný stav a směřování České republiky za správný a podpořený výsledky demokratických voleb.

    „Umělec by měl dělat umění. Politik politiku. Umělec by neměl zneužívat své oblíbenosti na základě napsaných scénářů a kázat lůze, že jeho názor je ten správný. Není správný názor koho volit. Je to právo každého jedince volit dle svých preferencí,“ vyjádřil se například jeden z posluchačů rozhovoru na Facebooku.

    „Ty jsi z toho nějaký zmatený, hochu. Volby proběhly regulérně, a i když byl výsledek těsný, musíš to respektovat! To pak můžeme vypisovat volby jen kvůli tomu, že pan Dejdar je nespokojený, ale o tom se v ústavě nic nepíše,“ reaguje další hlas z lidu na sociální síti, aby mu další přizvukoval: „Dejdar je typ herce, který kvůli penězům strčí svojí hlavu do zadnice Dvořákovi. Já se taktéž obávám o demokracii, ale ze strany ČT, novinářů a pražských komediantů! Napojení na cecík státních peněz je tak snadné, že pane Dejdare?“ 

    Podobných útoků jsou v komentářích k rozhovoru desítky a některé jsou až nenávistné. Dejdara pasují na komedianta, který nejdříve Zemana volil, a teď mu zase není dost dobrý, když dal hlas Topolánkovi. Situace je o to více absurdní, že si herec zažil podobné reakce i z druhé strany.

    Distanc od kolegů za Zemana

    Dejdar to se svými veřejnými politickými prohlášeními vůbec nemá lehké. Hvězda seriálu Zdivočelá země si proti sobě v roce 2013 ošklivě popudila scenáristu Jiřího Stránského a režiséra Hynka Bočana poté, co Dejdar podle serveru Novinky.cz uvedl: „Jsem volič a jasno mám. Budu volit Miloše Zemana!“

    Poté se na na něj snesla bouře znechucených odsudků a kritiky, včetně tvůrců zmiňovaného seriálu, kteří se jeho volbou cítili lidsky podvedeni. „Svou volbou pana Zemana jen potvrzuje, že všechno, co o Zdivočelé zemi říkal, byly jen kecy. Co ztvárňuje teď, není třeba říkat. Skončili jsme s ním. Či spíš on s námi,“ zaznělo v lehce hysterickém prohlášení scenáristy a režiséra.

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 23:12 úterý 24. července 2018. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      42
    • Super
      16
    • Haha
      13
    • Tvl
      9
    • Cože
      7
    • Sladký
      7