Exnovinář Horký moralizoval Kramára. A pak na něj od kolegyně vypluly zlé věci

Bývalý novinář Filip Horký (28) na sociální síti moralizoval chování Maroše Kramára a dával rady všem mužům, jak se mají správně chovat k ženám. A to neměl dělat. Krátce nato přišla studená sprcha od jeho exkolegyně z České televize, která exžurnalistovi připomněla, že když pracoval na Kavčích horách, nebyl to žádný slušňáček! Co na něj práskla a jak reagoval Horký?

„Nejde o jedno sáhnutí. Chlapi, pojďme si uvědomit, že žena proti nám je lidská bytost, kterou musíme respektovat. Ne objekt toho, že se ‚nám‘ chce,“ okomentoval na svém Twitteru kauzu Maroše Kramára Filip Horký.

„Nic nám nedává právo se jí dotýkat, pískat, posílat fotky, komentovat, narušovat osobní prostor jenom proto, že nás to napadlo,“ dodal mladý muž, který působil například v České televizi a byl šéfeditorem zpravodajství Seznamu.

Netrvalo dlouho a v komentářích se vyrojilo mnoho lidí, kteří s Horkým souhlasí a Kramárův čin také odsuzují. 

Ozvala se ale také Horkého bývalá kolegyně z České televize Linda Bartošová, která se podivila nad tím, že bývalý novinář dnes tak usilovně brání ženy. Dříve to prý nebyl žádný slušňák!

„Mám radost, že ses od doby, kdy jsi hodnotil příchozí redaktorky na směnu ne zrovna uctivým způsobem, posunul,“ napsala mu Bartošová.

Filipa Horkého jsme poté požádali o reakci, aby nám vysvětlil, proč tak radikálně změnil své chování k ženám.

Horký Expresu sdělil, že tou osobou, jíž během angažmá v České televizi věnoval nevhodné komentáře, byla právě zmíněná Linda Bartošová. 

Novinářka ČT Linda Bartošová

Horký kolegyni onálepkoval kvůli soutěži krásy

Ta totiž předtím, než se stala novinářkou, vybojovala titul Česká Miss World 2012. A to byla tehdy pro Horkého munice k sexistickému útoku!

„Aniž bych dal tehdy Lindě šanci ukázat, jak dobrá novinářka ve skutečnosti je, hned jsem ji po jejím příchodu šmahem odsoudil a onálepkoval její minulost. Myslím, že velké ponaučení je ji sledovat, protože každý den dokazuje, jak velká novinářská kapacita a jak silný člověk to ve skutečnosti je,“ řekl nám Horký.

„Díky zkušenostem z bývalé práce novináře, z témat, která jsem tehdy pokrýval, i z rozhovorů se známými osobnostmi, si člověk uvědomí, že co je pro muže pubertální nevyzrálá poznámka, to může ženě velmi ublížit. A že to jako chlap vnímám jinak, nemá znamenat, že to budu dělat nebo to znevažovat. Neměl bych si to dovolovat jenom proto, že já chci,“ objasnil svou proměnu Horký, který nyní působí jako šéf zpravodajských produktů v Livesportu.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 14:59 sobota 17. října 2020. Anketa je uzavřena.

  • 236
  • 96
  • 42
  • 37
  • 29
  • 25