„Tyhle zm*dy hnusný si budu moct prohlídnout přes zaměřovač,“ doufá odvážná Češka

V prosinci se na vlastní oči přesvědčila, jak Kurdové v Sýrii bojují proti Islámskému státu, Asadovi a turecké armádě, a od té doby by za odvážný národ dýchala.

„Radši lidem pomáhám, než po nich střílím. Chci aby v tom bylo jasno,“ uvádí mladá Češka, která se nedávno vrátila z Rojavy, kde Kurdové bojují proti svým nepřátelům.

Na svém Facebooku nedávno sdílela několik fotek z události, kdy proturecké povstalecké skupiny zajaly několik bojovníků kurdské YPG a SDF.

„Doufám, že tyhle zm*dy hnusný si budu moc jednou prohlídnout přes zaměřovač. Hlavně, že kdyby to bylo naopak, tak mu musíte dát svoji vodu, i když máte poslední, dostane místnost lepší jak můj obývák a běda se k němu chovat hrubě, dostanete zjebáno, že narušujete myšlenku revoluce, tvl,“ píše Markéta Všelichová.

I přes tento drsný vzkaz na zabíjení odvážná Češka rozhodně nemyslí, ba právě naopak.

Momentálně shání prostředky, aby do Rojavy dostala vojenskou polní nemocnici.

„Potřebujeme nějaký starší menší náklaďák, vojenský stan, spoustu medicínského vybavení atd. Pokud má někdo k takovým věcem přístup, víte, kde něco levně sehnat, máte typ na někoho kdo by nám mohl něco z toho dát,“ vyzývá mladá žena na Facebooku.

Pokud je vaše odpověď kladná, můžete Markétě napsat do Messengeru.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 17:20 čtvrtek 5. ledna 2017. Anketa je uzavřena.

  • 79
  • 25
  • 22
  • 17
  • 14
  • 12