Příběh novomanželů Všelichové a Farkase: Bouřlivý rozchod, pak zásnuby a miminko

O víkendu si řekli své ano Češi, kteří si odseděli více než tři roky za pomáhání kurdským milicím YPG. Markéta Všelichová a Miroslav Farkas kromě toho také čekají miminko a plánují další misi. Není tomu však dlouho, co se za dosud nevyjasněných okolností rozešli a vypadalo to, že každý půjde svou cestou.

Většina žen sní mnohdy už od dětství o pohádkové svatbě na zámku v dokonalých běloskvoucích šatech, perfektně oblečeném ženichovi a krásných svatebních fotografiích. 

Markéta Všelichová tak náročná ale není. Stačil jí velmi prostý obřad na náměstí v Boskovicích, jehož se zúčastnilo jen několik nejbližších kamarádů a ženich Miroslav Farkas dorazil v kostkované košili.

„Udělali jsme to, abychom nemuseli nikoho vyselektovat na chodbu, vevnitř by mohlo být jen patnáct lidí včetně oddávajících a filmařů,“ vysvětlila na Facebooku Markéta Všelichová, která se pochlubila také videem ze svatby.

Zatímco ostatní páry se po svatbě těší na líbánky, Markéta s Miroslavem už spřádají plány na další nebezpečnou misi. 

„Ve Stěpanakertu, který se nachází na území Karabachu, budeme otvírat zdravotní středisko pro uprchlíky a zaměstnání najdou přímo lékaři z řad uprchlíků,“ uvedli novomanželé na svém facebookovém profilu s tím, že zřízení zdravotnického centra považují za svůj největší úspěch.

Všelichová nedávno také vtipným způsobem oznámila, že s Miroslavem čeká miminko.

„Pokud teď zavřou nás dva, pustí už tři, jelikož v létě očekáváme malé Kurdě. Jméno vybereme po některém z našich kurdských přátel, z Rojavy nebo z věznice, ještě vybíráme. Dáme si do občanky příjmení Serekaniye,“ uvedla Markéta.

Serekaniye je místo, kde se Markéta s Miroslavem potkali.

Bouřlivý rozchod a pak zásnuby

Markéta s Miroslavem teď působí jako šťastný pár a rozdávají úsměvy na všechny strany. Ani jim se ale nevyhnula menší vztahová krize, která vyústila v údajně docela bouřlivý rozchod.

„Už nejsou partneři. Mirek byl nějak naštvaný, ale přesné podrobnosti neznám,“ prozradil nečekanou novinku europoslanec Tomáš Zdechovský krátce poté, co Markétu s Miroslavem propustili po třech a půl letech z tureckého kriminálu.

„On bohužel nechce, abych se o něm někde zmiňovala, a já to respektuji. Jsme spolu nějakým způsobem v kontaktu, ale nechce se nikde objevit,“ potvrdila rozchod Markéta v rozhovoru pro MF DNES.

Markéta Všelichová a Miroslav Farkas v Arménii

Netrvalo dlouho a Všelichová s Farkasem se po rozchodu dali znovu dohromady. Dokonce si založili společný facebookový profil, nejspíše jako znamení, že už je od sebe nikdo nikdy nerozdělí.

„Budeme mít každopádně velmi originální společný majetek manželů. Lis na ložiska, vlajku Rojavy, hever na motor. Od zítřka ještě svářečku,“ vtipkoval tehdy šťastný pár.

Kromě toho, že se Markéta Všelichová připravuje na roli matky, chystá také knihu o pobytu v tureckém kriminále.

„Mám uzavřenou smlouvu s vydavatelstvím a na podzim vyjde moje knížka. Její dokončení byla moje asi hlavní motivace po celou dobu věznění v Turecku. A vlastně prakticky přesně rok od propuštění přijde na svět naše Kurdě, to budou Turci koukat, hlavně paní ředitelka věznice v Izmiru, která mi jednou řekla, že mě stejně už nic hezkého nečeká,“ informovala Všelichová.

Markéta Všelichová a Miroslav Farkas čekají miminko.

Miroslav Farkas a Markéta Všelichová byli v listopadu roku 2016 zadrženi na hraničním přechodu s Irákem.

Při kontrole u nich turečtí policisté našli letáky a fotografie, jež podle turecké strany dokazovaly jejich spolupráci s bojovníky kurdských milicí YPG, které Turecko považuje za teroristickou skupinu.

V srpnu roku 2017 vyfasovali Češi šest let a tři měsíce. Na svobodu se dostali loni v červenci, ve vězení tedy strávili více než polovinu svého původního trestu.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 16:37 pondělí 19. července 2021. Anketa je uzavřena.

  • 43
  • 8
  • 5
  • 4
  • 3
  • 1