Těhotná „teroristka“ Všelichová: S Farkasem jede zachraňovat uprchlíky a chystá knihu

Už brzy se stane matkou. To ale Markétě Všelichové, která si odseděla tři a půl roku v tureckém kriminále za podporu terorismu, nebrání v tom, aby s partnerem Miroslavem Farkasem vyjela na další nebezpečnou misi. V pokročilém stadiu těhotenství bude spolu se svým snoubencem zachraňovat uprchlíky v Karabachu, kde ještě nedávno probíhal politický konflikt. Kromě toho Všelichová také prozradila, že o svém pobytu za mřížemi chystá knihu.

Loni v létě se Markéta Všelichová a její přítel Miroslav Farkas vrátili do Česka po třech a půl letech v tureckém kriminále. Do vězení se český pár dostal za pomáhání kurdským milicím YPG.

Po jejich návratu europoslanec Tomáš Zdechovský oznámil, že se Markéta s Miroslavem rozešli. 

„Už nejsou partneři. Mirek byl nějak naštvaný, ale přesné podrobnosti neznám,“ prozradil tehdy Tomáš Zdechovský, který se v případu velmi angažoval.

Netrvalo ale dlouho a Mirek s Markétou se nejenže dali zase dohromady, ale oznámili také zasnoubení. Nedávno se na Facebooku Všelichová také pochlubila, že čeká miminko.

„Pokud teď zavřou nás dva, pustí už tři, jelikož v létě očekáváme malé Kurdě. Jméno vybereme po některém z našich kurdských přátel, z Rojavy nebo z věznice, ještě vybíráme. Dáme si do občanky příjmení Serekaniye,“ uvedli šťastní snoubenci.

Serekaniye je místo, kde se Markéta s Miroslavem potkali.

Kdo si myslel, že těhotenství přesvědčí Všelichovou s Farkasem k poněkud klidnějšímu životnímu stylu, ten se mýlil. Pár na sociální síti nově uvedl, že míří do Stěpanakertu, kde otevřou zdravotnické centrum pro uprchlíky.

„Ve Stěpanakertu, který se nachází na území Karabachu, budeme otvírat zdravotní středisko pro uprchlíky a zaměstnání najdou přímo lékaři z řad uprchlíků,“ píší na společném facebookovém profilu Markéta s Miroslavem, kteří považují zřízení zdravotnického centra za svůj největší úspěch.

Markéta Všelichová a Miroslav Farkas čekají miminko.

Svatba a kniha o tureckém kriminále

Kromě toho se Markéta pochlubila také informací, že o svém pobytu v tureckém kriminále chystá knihu.

„Mám uzavřenou smlouvu s vydavatelstvím a na podzim vyjde moje knížka. Její dokončení byla moje asi hlavní motivace po celou dobu věznění v Turecku. A vlastně prakticky přesně rok od propuštění přijde na svět naše Kurdě, to budou Turci koukat, hlavně paní ředitelka věznice v Izmiru, která mi jednou řekla, že mě stejně už nic hezkého nečeká,“ uvedla nastávající maminka Všelichová, která (pokud vše klapne) si partnera Miroslava Farkase vezme za muže 13. března v Boskovicích.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 16:15 pátek 11. června 2021. Anketa je uzavřena.

  • 134
  • 18
  • 17
  • 10
  • 9
  • 7