Železný z ČT se pustil do Pavlovy mluvčí: Lež v rozhovoru! Zapracujte na projevu i obsahu

Mluvčí nového prezidenta, ta tvrdý chleba má... Markéta Řeháková musela během pár dní ve funkci reagovat na kritiku ohledně vystoupení ve Fóru Karlín, teď se na Twitteru začal propírat její rozhovor pro Lidovky. Podle předního novináře České televize Jakuba Železného v něm totiž zalhala, když mluvila o tom, že bývá zvykem dát nově zvolenému prezidentovi ještě před inaugurací prostor na Pražském hradě. Nakonec to ale schytal i sám Železný, třeba režisérovi Janu Hřebejkovi se vůbec nelíbí, že tým Petra Pavla za něco kritizuje.

Od sobotního vítězství Petra Pavla ve volbách se intenzivně propírá, kde bude nadcházející prezident do své inaugurace pracovat. Premiér Petr Fiala mu nakonec nabídl prostory v Hrzánském paláci, generálův tým je ovšem toho názoru, že by měl mít možnost využívat Pražský hrad.

„Bývá zvykem, že nově zvolený prezident před inaugurací dostane k dispozici prostory na Pražském hradě. Nás v této otázce nikdo z Hradu zatím nekontaktoval, proto jsme využili možnosti dočasně sídlit v Hrzánském paláci, který je dostatečně reprezentativní pro účely schůzek s nejvyššími ústavními představiteli a zahraničními médii,“ uvedla Pavlova mluvčí Markéta Řeháková.

Markéta Řeháková je bývalou novinářkou.

Jenže podle novináře Jakuba Železného, který se netají ambicemi stát se v České televizi dokonce generálním ředitelem, to je lež. Napsal to na Twitteru, kde ještě k tomu zároveň do Řehákové šťouchl v souvislosti s kritizovaným sobotním výstupem.

„Mluvčí generála Pavla Markéta Řeháková by kromě formy mohla, myslím, zapracovat na obsahu. Pro Lidovky řekla (mírně řečeno) nepravdu. Pravda je, že nebývá zvykem, že zvolený prezident před inaugurací dostane kancelář na Hradě. Navíc se to mohlo stát jen jednou v roce 2013. A nestalo,“ napsal Železný.

Kritický tweet se ale nelíbil celé spoustě příznivců Petra Pavla. Podle nich novinář jen zbytečně moralizuje a řeší malichernosti.

„Smysl téhle kritiky mi unikl,“ opřel se do Železného dokonce režisér Jan Hřebejk, který generála výrazně podporoval po celou dobu jeho kampaně, načež mu pro změnu jeho oponent napsal, že je přece normální, aby novinář upozorňoval na pochybení zástupců ústavních činitelů.

Markéta Řeháková na kritiku Jakuba Železného ani na dotaz Expresu nereagovala.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 14:27 čtvrtek 1. června 2023. Anketa je uzavřena.

  • 101
  • 52
  • 47
  • 10
  • 10
  • 9