Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Útok na Pekarovou: Říká se, že pomáhala Ferimu krýt stopy, psal Horák na Facebooku. „Lež,“ odmítá

    Dominik Feri s předsedkyní TOP 09 Markétou Pekarovou Adamovou TOP 09 | foto: Instagram Dominika Feriho

    Celá řada nejrůznějších spekulací ohledně kauzy Dominika Feriho koluje politickými i mediálními kuloáry. Například že má existovat celá řada videí, která teď již bývalého poslance za TOP 09 usvědčují ze sexuálních útoků na dívky. S ostrým útokem a spekulacemi přišel marketér Jakub Horák, který pomohl Pirátům v roce 2017 do Poslanecké sněmovny. Ten prý zaslechl, že existují záběry, na nichž Feri společně s kamarády kope do zfetované dívky, a také že měla svému parťákovi pomoci v zastírání důkazů i šéfka Markéta Pekarová Adamová. Ta to ale rázně popírá. „Pan Horák to asi nepsal v úplně střízlivém stavu,“ řekla Expresu. Horák po několika hodinách příspěvek smazal.

    Jen nepodložené drby, nebo informace od osob zasvěcených v případu? Spekulace o tajemných videích, která by mohla být klíčová ve vyšetřování údajných sexuálních útoků Dominika Feriho, nabírají na síle.

    „Zaprvé koluje, že existují videa, podle někoho až šest videí, která má začít pouštět Blesk. Jiné zdroje tvrdí, že existuje jedno a je na něm zfetovaná holka a pět kluků. Prý ta holka je na zemi a oni do ní nějak kopou… Prostě opakuji, co se říká mezi lidmi, kteří se dají počítat mezi zasvěcené do českého mediálního prostředí. Problém samozřejmě je, že i v těchto kruzích si všichni hrají na zasvěcené,“ píše v rozsáhlém statusu Jakub Horák.

    Status Jakuba Horáka

    Podle Horákova sdělení má být v kauze Feri namočena dokonce i šéfka TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

    „Další zpráva říká, že Markéta Adamová Pekarová o tom videu ví už půl roku, a dokonce půjčila peníze Ferimu, aby tu holku uplatil, a až tohle vyplyne na povrch, celou topku to zničí. Možné je všechno, ale jednak nevěřím, že by na tohle měla odvahu, jednak že by to neřekla knížeti, a ten dál trval na tom, co řekl,“ píše muž, který řídil předvolební kampaň Pirátské strany před sněmovními volbami v roce 2017.

    Dominik Feri s předsedkyní TOP 09 Markétou Pekarovou Adamovou TOP 09

    Dodal každopádně, že je ohledně podobných zákulisních informací opatrný, zvlášť po vrbětické kauze, která českým politickým rybníkem hýbala nedávno.

    Na údajné zákulisní drby, jež Jakub Horák ve statusu zmínil, jsme se zeptali právě i předsedkyně TOP 09 Markéty Pekarové Adamové. Ta je rezolutně odmítla.

    „Je to jasná spekulace a lež. Ať pan Horák doloží to, co říká, je to naprostý nesmysl. Asi to nepsal v úplně střízlivém stavu,“ prohlásila. 

    Později Jakub Horák status ze svého profilu smazal. Zeptali jsme se ho, co jej k tomu vedlo a proč vlastně status zveřejňoval. Zde je jeho vyjádření:

    „Důvod napsání statusu byl ten, že mě rozčiluje, jak je společnost více a více ovládána kolováním různých informací nebo pověstí, o kterých nemáme možnost zjistit, zda jsou pravdivé. O to víc se předávají od člověka k člověku jako velké tajemství. Rozhodl jsem se tedy vytáhnout několik těchto fám na světlo - týkaly se údajného videa s Dominikem Ferim, které má mít údajně k dispozici Blesk. Byl bych velmi rád, kdyby Blesk potvrdil, zda taková videa opravdu existují, nebo to popřel. Zhruba před měsícem kolovala stejně „zaručená informace“ o Janu Hamáčkovi, že se chystal ututlat útok ruských agentů ve Vrběticích a za to měl chtít vakcíny Sputnik. Celý internet už sdílel informaci ‚Hamáček-vlastizrádce‘ a všichni považovali za jisté, že to opravdu chtěl s Rusy zobchodovat a ututlat. Také se tvrdilo, že existuje konkrétní důkaz. Nikdo ho ale nikdy nepředložil a vše vymizelo do ztracena - půlka lidí si říká, že si to stejně zasloužil, a druhé je to jedno. Jako člověk, který je velmi aktivní na sociálních sítích, nechci přihlížet, jak se tu tyto neověřené informace šíří, a proto jsem celou věc zveřejnil. Status jsem druhý den smazal poté, co jsem zjistil, že si z něj bez mého souhlasu vyrobily článek Parlamentní listy, což je médium, které nechci nijak podporovat,“ napsal.

    Dívek, které se hlásí jakožto oběti exposlance Feriho, přibývá. Novinářka Apolena Rychlíková ze serveru A2larm prozradila, že od vydání prvního článku se jí přihlásilo na třicet dalších svědkyň.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 13:20 úterý 28. září 2021. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      112
    • Super
      90
    • Trapas
      14
    • Tvl
      12
    • Cože
      11
    • Sladký
      7