TOP 09 kritizuje návrh na rozpočet, u hlasování ale chyběla Pekarová i kníže

Mezi jedny z největších kritiků návrhu vlády na státní rozpočet byli poslanci opoziční TOP 09. Slyšet byla třeba i místopředsedkyně klubu poslanců Markéta Pekarová Adamová. Když ale došlo na lámání chleba, proti návrhu na rozpočet se schodkem 40 miliard chyběla. Omluvila se, stejně tak jako její kolega Karel Schwarzenberg.

Na půdě Poslanecké sněmovny probíhá v posledních dnech boj o státní rozpočet pro příští rok. Včera návrh prošel prvním kolem, účast při hlasování ale stoprocentní nebyla.

Chyběl i premiér Andrej Babiš, který aktuálně zastupuje prezidenta Zemana na návštěvě v Japonsku. Hlasování se také nezúčastnili někteří zástupci opozice, která nový státní rozpočet kritizuje. Jmenovitě jde třeba o poslankyni za TOP 09 Markétu Pekarovou Adamovou.

Pekarová Adamová se v nedávném článku pro Parlamentní listy ohradila proti vládě s tím, že není schopna dosáhnout vyrovnaného rozpočtu (odkaz na článek ZDE).

Kromě toho se v článku pozastavila u ministra zdravotnictví za to, že není přítomen ve Sněmovně, když se o zdraví jedná.

Markéta Pekarová Adamová a Miroslav Kalousek

Podle našich informací Pekarová Adamová Sněmovnu opustila kolem jedné hodiny. Na dotaz, proč se následného hlasování nezúčastnila, prozatím neodpověděla.

Dva poslanci TOP 09 se hlasování nezúčastnili.

Vládu kvůli návrhu kritizovala celá TOP 09, z jejích sedmi poslanců se z hlasování omluvili dva. Kromě Pekarové Adamové to byl ještě i čestný předseda strany Karel Schwarzenberg.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 13:20 pátek 21. února 2020. Anketa je uzavřena.

  • 50
  • 38
  • 36
  • 36
  • 31
  • 30