Zemanovi neustoupíme, hřímá Pekarová: Bojíte se vlády v pandemii, setřeli ji voliči

Znovuzvolení do čela TOP 09 a fakt, že se stala předsedkyní Poslanecké sněmovny, napumpoval Markétě Pekarové Adamové do žil pořádnou dávku energie a sebevědomí. Aktuálně by ho mohla stáčet do lahví a za hranice vyvážet. Prezidentu Miloši Zemanovi vzkázala, že jeho vetu spolu s koaličními parťáky nehodlá ustoupit. Zlí jazykové tvrdí, že se jim jeho výhrady ke složení vlády hodí do krámu. Kvůli sílící pandemii si prý klidně počkají, nehledě na to, že se jaksi vytratila touha po dialogu, kterou koalice Spolu proklamovala.

„Zásadní jsou slova Petra Fialy, že nepřipustí, aby prezident nějakého kandidáta vetoval, a že bude trvat na našich nominacích. My jsme je vybírali odpovědně a budeme si na nich stát. Nechci předjímat, co pan prezident udělá,“ nechala se Markéta Pekarová Adamová slyšet v rozhovoru pro Novinky.cz v souvislosti s vládním vetem prezidenta Miloše Zemana.

„Jsme dohodnuti, že budeme pevní a prezidentovi neustoupíme. Jednou z variant je i kompetenční spor. Jsou tu i možnosti, které se mohou projevit v rozpočtu prezidentské kanceláře. Nechci tím hrozit, protože je možná toto řinčení zbraněmi zbytečné, protože k tomu nemusí dojít,“ řekla opětovně zvolená předsedkyně TOP 09.

„Tato paní velmi rychle zapomněla, jak spolu s panem Fialou hřímali, že ONI budou spojovat společnost, ONI budou vést ten dialog s každým. První, co je, bude vyhrožovat prezidentovi, když ani nevědí, jak všechna jednání s ním dopadnou,“ podivuje se v jedné v diskuzi pod zmíněným rozhovorem Alena H., kterou novopečená šéfka Sněmovny dost zklamala.

„V touze po moci se u paní Markéty snoubí blbost s hloupostí. Její neústupnost, sebestřednost, přesvědčení o její jediné pravdě, neschopnost kompromisu jsou donebevolající,“ připojil se svým hlasem volič Jaromír B., který poukázal na fakt, že místo Ministerstva práce a sociálních věcí, kde by bylo moc práce, se brala o post šéfky Poslanecké sněmovny.

„Národ čeká, kdy začnete pracovat, a ne jen tupě žvanit,“ vzkázal odhodlané Pekarové Petr R., který poněkud jadrně promluvil za všechny, kdo netrpělivě čekají, co nová vláda předvede a jak si bude stát za svými slovy.

„Celá slavná koalice a nejvíce husička Pekarová je podělaná z toho, že by v dohledné době měli přebrat zodpovědnost za dění ve státě! Proto budou dělat vše možné i nemožné, aby k tomu došlo co nejpozději!“ má jasno Jan N., který poukazuje na fakt, že na prahu další vlny pandemie covidu-19 se pětikoalici do vládnutí moc nechce.

„Připadá mi jako navážečka se do všeho. A navážení zvládne každý diletant,“ řekl na její adresu Petr J. s tím, že čeká, až od slov přejde k činům.

Velkou pozornost nyní voliči upínají i na kandidáta na post ministra zdravotnictví Vlastimila Válka (TOP 09), který si zatím počíná dost neohrabaně a chaoticky.

„Nemocnice mají omezit péči, aby se mohli lékaři věnovat pacientům s covidem-19. Absolutní bomba! Teď ještě ta zázračná řešení na energetiku, inflaci a zadlužení! Máme se na co těšit,“ poznamenal s notnou dávkou ironie Michal H., který se ničeho kloudného od nových tváří nedočkal.

„Hlavně že jste na Babiše a spol. jen plivali a podkopávali jim nohy,“ utrousila Nikola V., kterou Válek a jeho „zlepšovák“ nepřesvědčil.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 21:54 úterý 22. března 2022. Anketa je uzavřena.

  • 242
  • 16
  • 14
  • 6
  • 4
  • 2