Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Kandidátka Trikolóry si rýpla do Pekarové a pobavila Facebook. „Svazačka v europrovedení,“ říká

    Je jí teprve jednadvacet let, ještě studuje, ale pustit se do ostřílených politiků strach nemá! Místopředsedkyně písecké Trikolóry Dagmar Papežová na Facebooku sdílela humornou koláž, kde na jedné fotce sedí ještě jako středoškolačka ve třídě a sleduje přednášku současné šéfky TOP 09 Markéty Pekarové Adamové. To prý byl pro Papežovou impuls ke vstupu do politiky, jenže v té hájí barvy Trikolóry. „Viděla jsem v ní svazačku v europrovedení,“ říká půvabná zrzka.

    Koláž Dagmar Papežové, složenou z její staré fotky s Pekarovou Adamovou a plakátem z nedávných krajských voleb za Trikolóru, sdílel šéf hnutí Václav Klaus mladší. 

    „O politiku jsem se na gymplu nestarala. Až jednou přišla k nám do školy řečnit paní Pekarová Adamová. Oslovilo mě to tak, že tohle fakt NE, proto jsem po škole vstoupila do Trikolóry a letos u nás na jihu kandidovala,“ píše mladičká politička.

    Příspěvek vzbudil ohlas, nasbíral skoro tři tisíce lajků a několik stovek komentářů. Diskutující kromě dalšího zajímalo, co přesně se Papežové na přednášce tehdejší poslankyně a nynější šéfky TOP 09 tak nelíbilo. Nás to zajímalo také, a tak jsme se studentky ekonomie zeptali.

    „Bylo mi tehdy šestnáct a pamatuji si hlavně jednu věc. Naši mi vyprávěli o svazácích a agitátorech z dob, kdy byli mladí oni. No a já jsem přesně tohle najednou viděla v takovém tom dnešním europrovedení,“ popisuje Papežová. 

    „Neřekla bych, že jsem se přímo tehdy rozhodla vstoupit do politiky, ani to v mém věku nešlo, ale postupem času si ke mně politika našla cestu a věděla jsem, že se jí jednou budu chtít věnovat. Všechno chtělo svůj čas, potřebovala jsem zaprvé vyzrát, zadruhé najít politickou stranu, se kterou se budou moje názory shodovat. Trikolóra byla jasná volba,“ dodává. 

    Dagmar Papežová s Václavem Klausem ml. a lídryní jihočeské kandidátky Ivanou Kerlesovou

    Obavu z toho, že by facebookový rýpanec do zkušenější političky mohl vyvolat reakci zkušenějších politických oponentů, prý neměla.

    „Proč bych měla mít strach? S nikým nebojuji, jen mě pobavila ta stará fotka, co jsem našla. A paní Pekarová o nás lživě mluví jako o extremistech, nic jí nedlužím,“ říká Dagmar Papežová pro Expres.

    Dagmar Papežová (21)

    Studuje Vysokou školu technickou a ekonomickou v Českých Budějovicích, program Podniková ekonomika a řízení lidských zdrojů. 

    „V Trikolóře jsem od samého začátku, kdy jsem se zúčastnila plavby na Lipně, tam se hnutí představovalo, než bylo založeno na sněmu v Brně. Byla jsem přesvědčena, že jsem ve správném hnutí, které má v programu přesně to, co chci hájit,“ říká Dagmar Papežová.

    Dagmar Papežová

    Pozastavila se i nad otázkou, zda je v pořádku, aby politici objížděli střední školy a řečnili v nich. Právě na to v diskuzi také řada lidí poukazovala.

    „Když jde o odborníky, třeba lékaře, sportovce, spisovatele a podobně, kteří mluví o svém odborném zaměření, tak proč ne. Když jde čistě jen o politiku, pak by tam měly figurovat přinejmenším buď protistrany, nebo radši nikdo,“ přemýšlí Papežová.

    A jaké jsou cíle půvabné političky do startující kariéry? 

    „Vždy jsem se snažila jít lidem příkladem, nejen v politice. Chci se zasloužit o růst preferencí Trikolóry, nejen kvůli vlastní kariéře, ale také jsem přesvědčena, že naše strana díky schopným odborníkům dokáže lidem ulehčit a zpříjemnit život zrušením nesmyslných zákonů. Ráda bych přispěla k tomu, aby mladí lidé měli větší zájem o Trikolóru, máme jim co nabídnout. Bráníme normální svět,“ říká.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 23:30 pátek 19. února 2021. Anketa je uzavřena.

    • Super
      310
    • Trapas
      76
    • Haha
      43
    • Tvl
      32
    • Cože
      22
    • Sladký
      21
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...