Píšu ministryni Schillerové. Takhle fakt ne! rozohnila se Pekarová Adamová

Poté, co Miroslav Kalousek oznámil, že nebude kandidovat do voleb do Poslanecké sněmovny, špičky TOP 09 řeší, jak oslovit a zaujmout voliče. Šéfka strany Markéta Pekarová Adamová zkouší, co se dá. Aktuálně se bije za kasárna v pražském Karlíně.

„Každý dobrý skutek je po zásluze potrestán!“ rozčílila se na sociální síti předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová, která se bije za Kasárna Karlín. 

V prostorách provozuje společensko-kulturní činnost nezisková organizace Pražské centrum. „V roce 2017 se dohodla o pronájmu s Ministerstvem spravedlnosti, pod které tehdy areál spadal. Od té doby zainvestovala organizace do státní budovy miliony korun, vytvořila zde například galerii, kavárnu, taneční školu, kulturní klub s barem, kino, nebo dokonce saunu. To vše téměř v centru Prahy. Karlínská kasárna si rychle získala oblibu nejen u obyvatel Karlína a celé Prahy, ale začala být vyhledávaná i zahraniční klientelou a turisty,“ informovala v březnu ve své interpelaci ministryni financí Aleně Schillerové.

Od té doby se celá věc sice pohnula, ale ne tím směrem, jakým by si Pekarová Adamová představovala. Pražské centrum se má pakovat, uvést místo do původního stavu a uvolnit novému nájemci, který vzejde z veřejné zakázky.

„Chátrající kasárny v Karlíně se proměnily v inspirativní místo. Teď Ministerstvo financí požaduje, aby vše bylo navráceno do původního (dezolátního) stavu. Jen kvůli tomu, aby mohlo vypsat veřejnou zakázku,“ rozčílila se a hodlá (opět) jednat.

„Píšu ministryni Schillerové. Takhle fakt ne!“ slíbila Pekarová a všichni teď s napětím čekají, jestli to dopadne stejně jako v březnu, tedy nijak...

Otázkou je, jestli zrovna kasárna v Karlíně mohou přihrát cenné body, zvláště když v této věci zatím šéfka TOP 09 nebyla nijak zvlášť úspěšná.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 14:13 středa 2. prosince 2020. Anketa je uzavřena.

  • 327
  • 37
  • 34
  • 33
  • 29
  • 29