Pirátská europoslankyně a song o drogách: Tahle nás má reprezentovat? zuří lidé

Jako by se na ně skandály jen lepily! Spousta lidí nemohla skousnout předsedu Pirátů Ivana Bartoše s vlajkou krajně levicové organizace Antifa, také se objevilo porno členky strany a přítelkyně předsedy poslaneckého klubu Pirátů Michálka Michaely Krausové. A nyní je to europoslankyně Gregorová básnící o droze snů, po níž by neměla kocovinu a migrénu.

Už jsme si zvykli, že Česká pirátská strana svou image staví na netradičním, trochu provokativním, zkrátka pirátském stylu politiky. Objevuje se ovšem čím dál více případů, které se zdají být už trochu za hranou.

Spoustu lidí, někdy dokonce samotných voličů strany, už v minulosti stihl namíchnout Ivan Bartoš jako příznivec krajně levicové organizace Antifa, která je například v USA považována za teroristickou, minulý rok se zase objevilo podivné video Michaely Krausové, aktivní pirátky a přítelkyně předsedy poslaneckého klubu Pirátů, kterak si dělá radost malířským válečkem.

Nejnověji vody české politiky pořádně rozvířila nedávno zvolená europoslankyně Pirátů Markéta Gregorová. Na internetu se objevil klip této sympaťačky s červenými vlasy a piercingem, v němž zpívá o „droze snů“.

„Vymyslete už konečně drogu snů! Nebaví mě aspiriny, nikotin bez zvracení, ukončete trápení. Stejně umřeme, tak proč ne v luxusním stavu. Drogu, drogu, drogu a tím myslím psychotropní látku,“ zpívá mimo jiné Gregorová. Její vyjádření ke kontroverznímu klipu si přečtěte ZDE.

Monika Gregorová hraje v klipu na ukulele a zpívá tak trochu podivnou písničku.

Další kauza vysoce postaveného člena Pirátů pořádně namíchla spoustu lidí, na internetových diskuzích to jen vře. Pod článkem Expresu se rozproudila debata o tom, zda je normální, aby české zájmy hájila politička, jejímž snem jsou dokonalé drogy, po kterých lidem nebude špatně.

„To je neskutečné, kdo nás bude zastupovat, na to už se nedá dívat,“ povzdychla si například uživatelka Marie. „Tak toto jsou ‚vzory‘ pro naši mládež, je mi z toho smutno,“ přidává se Anny.

Co to asi je za prášek?

„A tato slečna představuje vrcholovou politiku v Česku? Legrace, chápu. Chápu i uměleckou tvorbu. Nechápu ale, proč někdo s uměleckým cítěním a potřebou svoji tvorbu prezentovat chce dělat tak vysokou politiku. Teď ať nám zazpívá tu ‚Money, Money, Money‘. To bude panečku legrace,“ rozepsala se Andrea.

Markéta Gregorová ve videu, které se jako vir šíří po sociálních sítích.

Ostré příspěvky se ovšem objevují i na facebookových stránkách Pirátů, jakmile nějaký příspěvek s Gregorovou zveřejní.

„To je ta paní, která potřebuje syntetické drogy bez kocovin a dojezdů?“ ptá se jeden z mnoha uživatelů.

Prapodivné video, v němž kromě básnění o dokonalé droze simuluje (doufejme) šňupání kokainu či kouří marihuanu, už europoslankyně Gregorová ze svého YouTube kanálu ukuLEL smazala. Nyní už se na něm můžete pokochat třeba jen ne tolik kontroverzní ódou na růžovou barvu.

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 13:22 středa 2. října 2019. Anketa je uzavřena.

  • 101
  • 40
  • 34
  • 27
  • 27
  • 24