Vymyslete konečně drogu snů! Nově zvolená europoslankyně za Piráty šňupe ve videu

Na sociálních sítích se jako vir šíří nahrávka, na které je nově zvolená europoslankyně Markéta Gregorová (Piráti). V krátkém videu hraje šestadvacetiletá politička na ukulele a zpívá o jakési droze snů...

„Tak proč ještě nemáme drogy bez kocoviny, migrény či dojezdů...,“ zpívá Gregorová na nahrávce, která se zčistajasna objevila na YouTube.

„Vymyslete už konečně drogu snů! Nebaví mě aspiriny, nikotin bez zvracení, ukončete trápení. Stejně umřeme, tak proč ne v luxusním stavu. Drogu, drogu, drogu a tím myslím psychotropní látku,“ zní dále text této velice zajímavé písně.

V amatérském videoklipu Gregorová v jednu chvíli drží v ruce něco, co vypadá jako joint marihuany či hašiš.

Smotanou bankovkou pak šňupe neznámý prášek.

Co to asi je za prášek?

Redakce Expres.cz Gregorovou kontaktovala. Zeptali jsme se jí, jestli nahrávka, která po sociálních sítích koluje, je skutečně její tvorba.

„Je to jakýsi kratší sestřih ze dvou mých písniček, nicméně ano, původní verzi písně jsem složila já,“ sdělila nám Gregorová, která nám také vysvětlila, jak kontroverzní skladba vznikla.

„Ve svých písničkách se dotýkám různých témat, v tomhle případě to byly drogy, jelikož se jedná o tabuizované téma. Myslím si však, že je důležité oddělovat umělecké vyjádření a humor od reálných názorů a pocitů. Stejně jako žádný raper nikdy nikoho nestřelí do hlavy nebo komik využívající černý humor neadoruje kupříkladu automobilové nehody, já nehledám ideální drogu, tohle spojení je hodně nesmyslné,“ říká mladá europoslankyně.

Monika Gregorová hraje v klipu na ukulele a zpívá tak trochu podivnou písničku.

„Chtěla jsem se nějak dotknout tématu drog a zmatení, které prožívá třeba má generace, která je vnímá zcela odlišně než generace starší. Je smutné, že na to se doposud nikdo nezaměřil a všichni odpůrci spojují klip a moji přítomnost v Evropském parlamentu, ačkoli se jedná pouze o humornou zálibu, nikoliv politiku či práci. Zároveň se věnuji právě oněm takzvaným dojezdům, jelikož naprostá většina dospělých lidí někdy zažila kupříkladu kocovinu a máme tak ve společnosti tendenci na to často dělat vtipy ve smyslu ‚zakažte někdo tu kocovinu‘. To, že mluvím i o jiných látkách než jen o alkoholu, nevnímám jako problém. Mrzí mě, pokud se klip někoho dotknul. To rozhodně nebylo jeho cílem,“ zakončila Gregorová.

Česká pirátská strana na svých stránkách píše, že nově zvolená europoslankyně Markéta Gregorová zpívá v kapele Definitivní Ententýk.

Je to cigareta, nebo dokonce marihuana?

Na YouTube existuje kanál nazvaný ukuLEL, na němž Gregorová sdílí své další písně. Ty ale zdaleka nejsou tak kontroverzní jako výše popsané dílo.

Gregorová v těchto písničkách zpívá například o růžové barvě.

Rodačka z Mostu Markéta Gregorová působí v České pirátské straně od roku 2013. Tehdy jí bylo pouhých dvacet let. V prosinci roku 2018 byla zvolena za předsedkyni Evropské pirátské strany.

Markéta Gregorová

V květnu roku 2014 kandidovala do Evropského parlamentu z třetího místa pirátské kandidátky. V loňských komunálních volbách uspěla a stala se zastupitelkou Brna. 

Do letošních eurovoleb šla z druhého místa kandidátky.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:30 sobota 28. září 2019. Anketa je uzavřena.

  • 317
  • 117
  • 51
  • 30
  • 25
  • 21