Bránili dům před BLM, teď dostali pokutu! Zbraně nám vzali, jdu si pro novou, směje se McCloskey

Stačilo několik fotek a manželé McCloskeyovi se stali hvězdami pro značnou část světa. Loni v černu vyběhli bosí a ozbrojení na terasu svého domu, aby ho hájili před aktivisty hnutí Black Lives Matter, známými svou zálibou v rabování. Teď nad nimi soud vynesl rozsudek, tím je pokuta a zabavení zbraní. Mark McCloskey zůstal nad věcí a s úsměvem oznámil, že se chystá pro nový samopal.

Demonstrace Black Lives Matter tehdy v St. Louis mířila do domu bývalého starosty. Jak už to tak bývá, soukromé vlastnictví tito lidé moc neřeší, a tak si i přes značku zákazu vstupu cestu zkrátili po zahradě manželů McCloskeyových.

Tam se ale se zlou potázali. Manželé Mark a Patricia, oba právníci, pohotově vyběhli se zbraněmi v rukou a jasně ukázali, že jsou připraveni svůj dům bránit.

Část přecitlivělé Ameriky je okamžitě odsoudila s tím, že konfrontovali poklidné demonstranty jako divou zvěř, a začalo se diskutovat, že by mohli skončit i v kriminále.

Nyní, prakticky přesně po roce, policie případ definitivně prošetřila. A výsledek přinesl McCloskeyovým úlevu.

„Odložili všechna obvinění týkající se zbraní a obvinili mě z nejnižší úrovně přestupku, což je něco, čemu se říká napadení čtvrtého stupně. Znamená to, že jsem úmyslně vystavil alespoň jednu osobu strachu z okamžitého fyzického zranění,“ popsal Mark McCloskey pro stanici Fox News.

„Řekl jsem jim: No, myslím, že to jsem skutečně udělal,“ dodal právník ze St. Louis.

Manželé McCloskeyovi bránili svůj majetek se zbraní v ruce. Teď jim hrozí čtyři roky vězení.

Trestem pro něj je pokuta, a to ve výši 750 dolarů, tedy v přepočtu něco přes 16 tisíc korun. K tomu byly McCloskeyovým zabaveny zbraně, které měli na fotografiích v rukou.

„Dobrá zpráva je, že teď už nečelíme žádnému obvinění, takže nemám problém sehnat si další AR,“ říká Mark s úsměvem v narážce na svou oblíbenou útočnou pušku.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 16:37 sobota 16. října 2021. Anketa je uzavřena.

  • 82
  • 3
  • 3
  • 2
  • 1
  • 1